0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Mayıs 2019 Cuma 09:53:00 - Güncelleme:24 Mayıs 2019 Cuma 09:53:00

Bedelli askerlik ne kadar? Kimler bedelli askerlik yapabilir, şartları nelerdir?

Bedelli askerlik 2019 fiyatı ne kadar? sorusunun yanıtını binlerce genç araştırıyor. Bedelli askerlik sistemi son dakika gelişmesi haberimizde yer alıyor. Son zamanlarda gündemden düşmeyen yeni askerlik sisteminin nasıl olacağı merak ediliyor. Yeni askerlik sistemi kanun teklifi TBMM Başkanlığına dün sunuldu. Bedelli askerlik 2019 fiyatı ne kadar? sorusunun yanıtı binlerce genç tarafından araştırılıyor.Bedelli askerlik sistemi son dakika gelişmesi haberimizde yer alıyor. Yeni askerlik sistemi kanun teklifi TBMM Başkanlığına bugün sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni askerlik sistemine ilişkin kanun teklifinin, Meclisin uygun görmesi halinde bayramdan önce yasalaşabileceğini açıkladı. Köklü değişiklerle yenilenecek olan askerlik sisteminde askerliğinde 6 aya düşürülüp düşürülmeyeceği anbean takip ediliyor. Yeni siste askerlik 6 aya düşürülecek. Bu süreyi dolduranlar kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren terhis olma imkanına kavuşabilecekler. Yeni askerlik sistemi hakkında merak edilen detayların tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm merak edilenler...

Son zamanlarından en çok araştırılan konular arasında yer alan bedelli askerlik sistemi yoğun ilgi görüyor. Gündemden düşmeyen yeni askerlik sisteminin detayları merak ediliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni askerlik sistemine ilişkin kanun teklifinin, Meclisin uygun görmesi halinde bayramdan önce yasalaşabileceğini açıkladı. Yeni askerlik sisteminde en çok dikkat çeken konu yaş sınırı ve bedelli askerlik fiyatı olarak karşımıza çıkıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muş, yeni askerlik sistemine ilişkin kanun teklifine göre, askerlik hizmeti süresinin 6 aya düşürüleceğini, bedelli askerliğin kalıcı hale geleceğini ifade etti. 

BEDELLİ ASKERLİK 2019 FİYATI NE KADAR?
Bedelli askerlik bugünkü rakamlarla 31 bin lira olarak belirtiliyor. Bedelli askerlik ücretinin peşin olarak ödenmesi herekecek ve bedelli kalıcı hale gelecek. 

BEDELLİ ASKERLİK SİSTEMİ SON DAKİKA 
Yeni askerlik sistemi teklifi 48 saat içinde görüşmeye başlanabilir. Bugün danışma kurulu eğer teklifimizi kabul ederse komisyon 48 saati beklemeden de bugün görüşebilir. Eğer uygun görülürse TBMM onaylarsa bayramdan önce bu kanunun yasalaşması mümkün olacak. 

Şu an itibari ile eğer bir askerimiz 6 aylık askerse terhis olacak. Eğer devam etmek isterse 6 ay daha devam edebilecek. 20 yaşını dolduran her erkek vatandaşı bedelli askerlik yapabilecek. Erteleme yaşlarını geçirmemek kaydıyla herkes başvurusunu gerçekleştirebilir. 

TSK’nın bir planlaması ve ihtiyacı olacak. Eğer üstünden bir talep olursa bedelli için o zaman bir kura çekimi olacak. Yeni sistemde artık yaş sınırı olmayacak 20 yaşını dolduran bedelli askerlikten faydalanabilecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni askerlik sistemi kanun teklifinin Meclis Başkanlığı’na sunulmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Muş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

100 sene sonra köklü bir değişiklikle beraber askerlik sistemimiz değişiyor. Yeni sistemde askerlik 6 aya düşürülecek. Bu süreyi dolduranlar kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren terhis olma imkanına kavuşabilecekler

Yedek astsubay olarak askerliğini yaparsa artık meslek yüksek okulu bitirenler de yedek ast subay olarak görev yapabilecekler. Görevlerinin sonunda yine kendilerinin talebi ve uygun kadro oluşması durumunda devam edebilecekler. 

Bedelli askerlik bugünkü rakamlarla 31 bin lira gibi bir paraya denk geliyor. Bu para peşin ödenecek. Bedelli kalıcı hale geliyor. Yaş sınırı kalkıyor. Yoklama kaçağı olanlar ve bakaya kalanlar bedelliden yararlanamayacaklar. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX