0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Mayıs 2018 Pazartesi 00:08:00 - Güncelleme:14 Mayıs 2018 Pazartesi 00:10:00

Bayram ikramiyesi haziranda hesapta 

Emekliye ödenecek bayram ikramiyesinde detaylar belli oldu. 12 milyon emekliyi sevindirecek bayram ikramiyesinin, haziranın ilk haftasında ödeneceği bildirildi.

12 milyon emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyesinin ne zaman ödeneceği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu tarafından açıklandı. Konuyla ilgili bilgiler veren Sarıeroğlu, “Allah nasip etti, inşallah haziran ayının ilk haftasında ödemelerimizi gerçekleştireceğiz. Bunlarla ilgili tam tarihleri de açıklayacağız. Emeklilerimize hem Ramazan Bayramı'nda hem de Kurban Bayramı'nda biner lira ikramiyeyle ilgili çok güçlü bir adım atacağız” dedi. 

KİMLER YARARLANACAK? 

SGK'dan aylık alan SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları ikramiye alacak. Ayrıca şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan sivillerle, bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri de bu fırsattan yararlanacak. 

ÇiFT MAAŞLILAR DA FAYDALANACAK

Hem kocasından hem babasından veya annesinden ölüm aylığı bağlanmış kişiler de ikramiye alacak. Bu kişilerin ikramiyesi 2 dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek. Örneğin; dul eş hem babasından hem kocasından aylık alıyorsa ve kocasından dolayı aldığı ölüm aylığının oranı yüzde 70, babasından dolayı aldığı ölüm aylığı oranı yüzde 25 ise ikramiyesi 700 lira olacak.  

KESİNTİ YAPILMAYACAK 

Ramazan ve Kurban bayramları öncesi biner lira ödenecek. Emekliler ve maluller biner lira alacak. Diğer kesimlerin ikramiye tutarı hisse veya iş göremezlik oranına göre farklılık gösterecek. İkramiyede kesinti ve haciz yapılamayacak. 

TUTAR ARTACAK MI? 

İkramiye tutarı yasa kapsamında bin lira olarak belirlendi. Ancak daha sonra düzenleme yapılarak ödeme tutarı artırılabilecek. Bu kişinin ikramiyesini hak sahibi yakınları alabilecek. Ölüm aylığı oranında bayram ikramiyesi ödenecek. 

NE ZAMAN ÖDENECEK? 

Haziran ayının ilk haftasında yapılacak olan ödemelerin tam tarihleri SGK tarafından önceden duyurulacak. Maaş hesabına yatırılacak. Bu yıldan başlayarak her yıl dini bayramlar öncesi ikramiye verilecek. Yeni emekliler, emeklilik tarihlerini izleyen dönemlerde verilecek ikramiyeleri alacak. Ödemenin yapılacağı tarihte aylık alıyor olmak gerekiyor.

İş kazası geçirenler kaç lira alacak? 

İş kazası nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alanlara iş göremezlik oranına göre ödeme yapılacak. İş göremezlik oranı yüzde 50 ise 500 lira verilecek.

 

 

 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX