0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Ağustos 2018 Pazartesi 16:40:00 - Güncelleme:27 Ağustos 2018 Pazartesi 17:22:00

Fransız mevkidaşı ile görüşen Bakan Albayrak: Türkiye güçlü adımlar atacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Fransa Finans Bakanı Bruno Le Maire ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. İkili görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Fransa Finans Bakanı Türkiye'nin istikrarının Avrupa'nın çıkarına olacağını vurgularken, Bakan Albayrak da küresel sınamalara karşı önemli ve güçlü adımların atılacağını kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve mevkidaşı Bruno Le Marie Fransa'da bir araya geldi. Toplantıda iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği ve ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımların ele alındığı bildirildi. İkili ve heyetlar arası yapılan toplantının ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

BAKAN LA MAİRE: ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖRÜŞMEYDİ

Türkiye'deki durumun istikrara kavuşması Avrupa ve Türkiye'deki herkesin çıkarına. Türkiye'nin mümkün olan her türlü araçla yapısal reformlara devam etmesi hayati önemde. Bu yüzden Fransa ve Türkiye görüşmeleri çok önemli bir görüşmeydi." ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak'ın konuşmasından satırbaşları;

"ORTAK HAREKET ETME KARARI ALDIK"

"Sıcak bir Fransa ziyareti gerçekleştirdik. Önce baş başa sonra heyetler arası verimli bir görüşme gerçekleşti. Son dönemde atılan ticari yaptırım kararlarını detaylı bir şekilde ele aldık. Küresel ticareti ve bölgesel istikrarı destekleyecek adımları da görüştük. Bu konuda bize destek olan Fransa tarihsel bir duruş sergiledi. Bugün burada iki müttefik olarak bu tabloya ve bu atılan adımlara karşı ortak hareket etme kararı aldık. Ayrıca İran konusunda da ABD'nin tek taraflı aldığı karar konusunda ortak hareket etme yönünde de kararlar aldık."

    "ABD ATTIĞI ADIMLARLA MÜTTEFİKLER ARASINDA YALNIZLAŞIYOR"

    "İlk günden beri bölgesel ve küresel ekonomiyi hedef alan bu adımlar karşısında Fransa çok iyi bir duruş sergiledi. Bundan dolayı sevgili mevkidaşıma Fransa'ya çok teşekkür ediyorum. Bunun yanında da ABD attığı adımlarla müttefikler arasında yalnızlaşıyor. Dünya Ticaret Örgütü nezdinde birlikte hareket edeceğiz. Ekonomilerimiz entegre ve birbiriyle etkileşim içindedir. Birlikte hareket etmek tüm ülkelerin çıkarınadır. Burası iki ülke açısından da çok önemli."

"GÜÇLÜ BİR DÖNÜMÜŞÜ ORTAYA KOYACAĞIZ"

"Karşılıklı anlayış ve sağduyu içerisinde önemli kazanımlar ve sinerji elde edilebileceğini düşünüyoruz. Türkiye'nin küresel sınamalara ve rekabete karşı finansal mimariye kavuşmak için önemli adımlar atacağından kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'de 3+2 OVP açıklanması ile birlikte ekonomik manada çok daha güçlü bir dönüşümü ortaya koyacağız."

"TÜRKİYE KÜRESEL SINAMALARA KARŞI ADIMLAR ATACAKTIR"

"Dolar, küresel ticarette güvenilir bir enstrüman olma özelliğini kaybetti. Euro ile ticareti ileri taşıma konusu önem kazanıyor. Bugün Türkiye ile AB arasında sağlanan sağduyulu iletişimin rasyonel ve çıkar açısından çok önemli gelişmeler kaydettiğini düşünüyoruz. Euro ile ticareti ileri taşıma konusu önem kazanıyor. Bu neticede Türkiye küresel sınamalara karşı adımlar atacaktır."

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX