0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Nisan 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:16 Nisan 2019 Salı 08:20:00

100 bin işçi aranıyor

Özel sektörden kamuya birçok alanda nitelikli ve niteliksiz binlerce işçiye ihtiyaç var. Sadece İŞKUR aracılığıyla aranan eleman sayısı 64 bini bulurken,  bu rakama özel platform ve yeni havalimanı ilanları da eklenince aranan işçi sayısı 100 bini aşıyor.

Son dönemde işverenlere sağlanan teşvikler ve istihdam seferberliğinin etkisiyle işe alımlar hız kazandı. İşsizlik elbette ekonomik hızla paralel artıyor ya da azalıyor. Ancak öyle işler var ki, patron aradığı nitelikli elemanı bir türlü bulamıyor. Yine aynı şekilde işsiz vatandaş da aradığı işi bulamıyor. İşçi ve işvereni ortak noktada buluşturan birçok platform var. 

GÖZÜNÜZ BURADA OLSUN 

İşçi-işveren arasındaki en büyük aracı kurum, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR). Eleman.net, Kariyer.net, Babuda.com.tr, Secretcv.com ve Yenibiris.com gibi siteler de iş arayanlar için önemli platformların başında yer alıyor. ‘Büyük göç’ olarak adlandırılan İstanbul Havalimanı’na taşınmanın ardından bu platformlarda iş ilanlarının arttığı görülüyor. 

İLK ETAPTA 100 BİN 

İstanbul Havalimanı başlangıçta 100 bin kişiye, tüm etapları tamamlandığında ise 225 bin kişiye istihdam sağlayacak. Tarihi taşınma sonrası yolcu sayısının artacağı havalimanında yer alan büyük ve küçük ölçekli mağazaların ilanları dikkat çekiyor. Özellikle satış danışmanlarıyla ilgili alım ilanlarında artışlar yaşanıyor. 

THY ALIMLARI SÜRÜYOR 

Havayolu şirketleri de hem uçuş ekibi hem de bazı departmanları için yeni ilanlar yayınladı. İstanbul Havalimanı'yla beraber uçakları ve uçtuğu noktalar daha da artacak olan THY, iştirakleriyle birlikte bu yıl, 8 bin kişiye istihdam sağlayacak. Pilot alımı için aktif ilanları yer alan THY, bir süre sonra da kabin görevlisi alımı ilanına çıkacak.

İŞGÜCÜ ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak 2019'a ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı. İşsizlik oranı, ocakta geçen yılın aynı ayına göre 3.9 puan artarak, yüzde 14.7'ye yükseldi. Bu dönemde, işgücü ise 387 bin kişi artarak 31 milyon 825 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,1 puan artarak yüzde 52,2 olarak gerçekleşti. Öte yandan, istihdam edilenlerin sayısı, ocakta geçen yılın aynı dönemine göre 872 bin kişi azaldı.

3 BİN POLİS: Özel sektörün yanında kamuda da alımlar hızlandı. Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne 3 bin kadın polis alınacak. Başvurular 22 Nisan’a kadar ‘http://www.pa.edu.tr’ adresinden e-devlet şifresiyle yapılabilecek. Yine Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD), 356 işçi alacak. Başvurular dün başladı, 15 Nisan’a kadar sürecek. TCDD ilanına başvurular İşkur üzerinden yapılıyor. 

DEVLET 64 BİN KİŞİYE ARACI: İŞKUR’a verilen ilan sayısı 64 bin 465 civarında. Bunun 9 bin 783’ü beden işçisi, yani ‘vasıfsız’ elemanları kapsıyor. Geri kalanı ise gıdadan tekstile, inşaattan otomotive birçok alanda işçi arayışını içeriyor. İşsiz olup da iş arayanlar, ‘iskur. gov.tr’ adresinden kaydolup, TC kimlik numarasıyla başvuru yapabiliyor. İsteyen İşkur il müdürlüklerinden de sisteme üye olup, kendine uygun işe başvurabiliyor. İŞKUR, herhangi bir vasfı olmayan kişileri meslek sahibi yapabilmek için, ücretsiz ‘mesleki eğitim kursları’ düzenliyor. Meslek öğrenenlere günlük 77 lira veriyor. 

20 BİN ÖĞRETMEN: Ön başvurular 1 Nisan’da bitti, sözlü sınavları, 12-30 Hazran’da düzenlenecek. Sonuçlar 4 Temmuz’da ilan edilecek. Sözlü sınav için taban puanlar belli oldu. Buna göre; gıda teknolojisi, 92 ile en yüksek taban puanına sahip alan oldu. Ardından 91 taban puanla psikoloji, 87’yle halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri alanları geldi. Taban puanlara ‘http://personel.meb.gov.tr/’ internet adresinden ulaşılabilir. 

424 SUBAY: Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na muvazzaf ve sözleşmeli subay alımına ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda 424 kişi alınacak. Başvurular 9-29 Nisan tarihleri arasında, internet üzerinden yapılacak. ‘jandarma.gov.tr’ adresinden detaylı bilgiler alınabilirken, başvuru için ‘https:// vatandas.jandarma.gov. tr/PTM/Giris’ internet adresi kullanılabilir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX