0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Ağustos 2019 Çarşamba 09:12:00 - Güncelleme:21 Ağustos 2019 Çarşamba 12:36:00

Üniversite kayıtları ne zaman yapılır?

Üniversite kayıtları ne zaman yapılır? sorusunun yanıtı öğrenci adayları tarafından arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. YKS yerleştirme sonuçlarına göre, bir üniversiteye kayıt olma hakkını kazanan adaylar üniversite kayıt tarihlerini araştırıyor. Yerleştiği üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için üniversite kayıt tarihleri ÖSYM'nin yaptığı duyuru kapsamında yer aldı.

Üniversite kayıtları ne zaman yapılır? Üniversite elektronik kayıt tarihleri arama motorlarında yoğun olarak aranıyor. YKS yerleştirme sonuçlarına göre, bir üniversiteye kayıt olma hakkını kazanan adaylar üniversite kayıt tarihlerini araştırıyor. Yerleştiği üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için üniversite kayıt tarihleri ÖSYM'nin yaptığı duyuru kapsamında yer aldı. Üniversite kayıtları için öncelikle elektronik kayıt yapılması gerekiyor. Elektronik kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından üniversite yerleşkesine gidilerek asıl kayıt işlemlerinin yapılması gerekiyor. Üniversite kayıtları için gereken belgelerin okula gitmeden önce öğrenci işlerinden öğrenilmesi faydalı oluyor. 

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir üniversitenin programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak. Asıl kayıt öncesinde elektronik kayıt yapılması gerekecek. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılabilecek. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX