0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Ağustos 2019 Çarşamba 09:14:00 - Güncelleme:03 Eylül 2019 Salı 11:16:00

KYK yurt ücreti ne kadar?

KYK yurtları ne zaman açılıyor? KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor? KYK yurt ücreti ne kadar? sorularının yanıtı merak ediliyor. YKS sonuçlarına göre yaşadığı il dışındaki bir üniversiteye yerleşen üniversite öğrencisi adayları yurt araştırmalarına şimdiden başladı.

KYK yurtları ne zaman açılıyor? KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor? merak ediliyor. YKS sonuçlarına göre yaşadığı il dışındaki bir üniversiteye yerleşen üniversite öğrencisi adayları yurt araştırmalarına şimdiden başladı. Adaylar, üniversite kayıt işlemlerini 19 Ağustos'ta başlatacak. Öncelikle elektronik kayıt yapılacak. Akabinde üniversiteye giderek asıl kayıt gerçekleşecek. Peki, KYK yurtlarına kayıt nasıl yapılır? KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor? Öğrenci adaylarının merak ettiği detaylar haberimizde yer alıyor.

Yurt başvurularının ne zaman başlayacağı ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından yurtkur.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden duyuruluyor. KYK yurtlarının ne zaman açılacağı da yine ilgili yurtlarla iletişime geçilerek öğrenilebiliyor. Bazı yurtlar yaz döneminde de açık kalıyor.

 

YURT İÇİN ÜCRET ÖDENİR Mİ?

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti, güvence bedeli ücreti ve yurt kimlik ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinde yer alan e-ödeme ekranında tutar otomatik olarak görülmektedir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX