0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Kasım 2019 Pazar 09:26:00 - Güncelleme:17 Kasım 2019 Pazar 09:27:00

KYK burs sonucu sorgulama ekranı: KYK burs ve kredi sonuçları nasıl öğrenilir?

KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtı günlerdir öğrenciler tarafından araştırılan başlıklar arasında yer alıyordu. Heyecanla beklenen KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. KYK burs ve kredisine başvuran adaylar, sonuçlarını KYK'nın web sitesinden görüntüleyebiliyor.

KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtı günlerdir öğrenciler tarafından araştırılan başlıklar arasında yer alıyordu. Özellikle şehir dışında ve ailesinden uzakta okuyan öğrenciler tarafından heyecanla beklenen KYK burs ve kredi sonuçları erişime açıldı. KYK burs ve kredisine başvuran adaylar, sonuçlarını KYK'nın web sitesinden görüntüleyebiliyor. KYK burs kredi sonucu ekranına haberimiz içerisinden erişim sağlanabiliyor. İşte KYK burs kredi sonuç ekranı.. KYK burs kredi sonucu tıkla öğren

 

 

KYK BURS VE KREDİ SONUCU ÖĞRENME EKRANI

KYK BURS KREDİ NE KADAR?

2019 yılında geçerli olan tutarlar lisans öğrencileri için aylık 500 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1000 lira, doktora öğrencileri için ise 1500 lira. 

Burs/kredi miktarı ocak ayından itibaren lisansta aylık 550 lira, yüksek lisansta 1100 lira, doktorada da 1650 lira olarak ödenecek.

KYK BURS ZAMMI NE KADAR?

Burs/kredi başvurularının sonuçlarını merakla bekleyen öğrencilere müjdeli haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.  AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burs/krediye ocak ayından geçerli olmak üzere zam yapıldığını açıkladı. Üniversite öğrencilerine seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020’de burs/kredi miktarının 500 liradan 550 liraya çıkacağını belirtti. Burs/kredi miktarı lisans öğrencilerine 550 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1.100 lira, doktora öğrencilerine ise 1.650 lira olarak ödenecek..

KYK BURSU NE ZAMAN YATAR?

İlk ödeme kasım ayında iki aylık olarak yapılacak. Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak.

KYK bursları öğrencilerin T.C. kimlik numaralarına göre belirlenmiş olan tarihlerde öğrencilerin hesaplarına yatırılır. Aşağıdaki tabloya bakarak T.C. kimlik numaranıza göre KYK burs ödemesinin hangi tarihte hesabınıza geçeceği hakkında bilgi sahibi olabilir.

T.C. kimlik numarası sıfır ile bitenler ayın altısında
İkiyle bitenler ayın yedisinde
Dörtle bitenler ayın sekizinde
Altıyla bitenler ayın dokuzunda
Sekizle bitenler ayında onunda burslarını tahsil edebilirler.

KYK BURSU SAAT KAÇTA YATAR?

KYK' burslarının hesaba geçiş saati aydan ayda değişkenlik gösterebiliyor. Bursların yatırıldığı saat ile alakalı net bir saat vermek mümkün olmasa da geçmişe bakarak burs ücretlerinin genellikle 00:00 ila 03:00 arasında yatırılıyor.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX