0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Kasım 2019 Pazartesi 12:52:00 - Güncelleme:24 Kasım 2019 Pazar 15:15:00

KYK burs taahhütname onaylama nasıl yapılır?

Günlerdir heyecanla beklenen 2019-2020 eğitim öğretim yılı KYK burs/kredi başvuru sonuçları açıklandı. KYK sonucunu öğrenen öğrenciler KYK burs ve kredi taahhütname işlemlerini yapmak istiyor. KYK burs taahhütname onayı işlemleri haberimizde yer alıyor.

Günlerdir heyecanla beklenen KYK burs sonuçları açıklandı. KYK burs başvurunda bulunan üniversite öğrencileri sonuçlarını bugün öğrenmeye başladı.Sonucunu öğrenen ve burs ya da kredi alan öğrenciler taahhütname işlemini nasıl yapacağını öğrenmek istiyor. KYK burs taahhütname onayı nedir? KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır? sorularının yanıtı haberimizde yer alıyor..

KYK BURS TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 19 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

Burs/kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrencilerin anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından öğrenciler, kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirebilecek.

15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabiliyor.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX