0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Nisan 2018 Salı 13:26:00 - Güncelleme:24 Nisan 2018 Salı 13:30:00

Kartal AİHL'den dört dörtlük başarılar

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 4 güne ulusal ve uluslararası 4 büyük başarı sığdırdı.

4 Günde 4 Başarı

19 Nisan- Matematik Yarışmasında Tüm Dereceler

Balkanlar Eğitim Kurumlarının düzenlediği 11. Matematik olimpiyatlarının tüm derecelerini Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri aldı. Birinciliği Yakup Avcı ve Yusuf Ziya Bidiş paylaşırken ikinci Rabia Takmaz oldu. Üçüncülük Yusuf Faruk Güldemir  ve Ayşe Verda Irmak arasında kaldı. Dördüncülük ise  yine Kartal AİHL’nin öğrencileri Adem Eren Uyanık, Kaan Baycan Muhammet Çalışkan ve Zeynep Şükriye Kuralay arasında paylaşıldı. 

20 Nisan- 49. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Finali

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri fen bilimleri ve sosyal bilimler alanında yapmış olduğu çalışmalarla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında elde etmiş olduğu başarılara bu yıl da yenileri ekleniyor. Yapılan çalışmalar ve elde edilen başarılar okulun "Türkiye'ye Öncü Dünya'ya Örnek" vizyonunu gösteriyor.

Bu yıl 49.su düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında Kartal AİHL öğrencileri iki önemli başarıya daha imza atarak fen bilimleri alanında Türkiye'nin iddialı okullarından olduğunu geçmiş senelerde olduğu gibi bu yıl da bir kez daha göstermiş oldu. Bu yıl Türkiye genelinde 12 dalda toplam 16.181 projenin başvuru yaptığı yarışmanın Türkiye finalleri Antalya Mimar Sinan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Türkiye finallerine Kartal AİHL öğrencileri İstanbul bölge finallerinde Kodlama, Matematik ve Biyoloji dallarında 1. olarak katılma başarısı gösterdi. 15-20 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen zorlu Türkiye Finallerinde,  Kodlama Dalında Musa Sadık Ünal hazırlamış olduğu "Görme Engelli Bireyler İçin Sesli ve Hissedilebilir Resim Okuma Sisteminin Geliştirilip Prototipinin Üretilmesi" isimli proje ile Türkiye 2. si olurken, Matematik Dalında Mehmet Durmuş ve Mehmet Emin İpekdal'ın "Kare Kombinasyonu Sayı Sisteminin Küp Üzerine Uyarlanması" isimli çalışması Türkiye 3. sü olarak büyük başarı elde etti.

21 Nisan- İsveç Chalmers University of Technology Uluslararası Robot Yarışması

Bir diğer başarı haberi ise uzaklardan, bir İskandinav ülkesinden geldi. İsveç'in Göteborg şehrinde düzenlenen Uluslararası Robot yarışmasında Kartal AİHL öğrencileri yaptıkları proje çalışması ve sunumlarıyla İsveç'te büyük övgü alırken ülkemizi de en iyi şekilde temsil etmenin gururuyla döndüler. İsveç'de Chalmers University of Technology tarafından düzenlenen Robot-SM 2018 isimli uluslararası robot yarışmasının final programı; dünyanın farklı ülkelerinden takımların katılımıyla 21 Nisan 2018 tarihinde İsveç'in Göteborg şehrinde gerçekleşti. Yarışmaya TELE-TOUCH isimli projeleriyle katılan Kartal AİHL öğrencileri Musa Sadık Ünal ve Abdurrahman Emirhan Ünal ülkemize Birinci (1.) olarak döndüler.

22 Nisan – Kosova Balkan Ülkeleri Arası Kur’an-ı Kerim Yarışması

Kosova Alauddin Bey Medreseleri, Balkan Ülkeleri arası Kur’an-ı Kerim yarışması düzenledi. 20 Nisan günü açılışı yapılan organizasyon 22 Nisanda sonuçların açıklanması ve ödül töreniyle son buldu. Bulgaristan, Sırbistan, Arnavutluk, Makedonya, Karadağ, Hırvatistan, Kosova ve Türkiye’den katılımın olduğu yarışmalar 4 ayrı kategoride gerçekleşti. 

Ülkemizi temsilen Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinden Yunus Emre Yanaz ve Muhammed Bilal Demirel yarışmaya katıldılar. Yunus Emre Yanaz İlk 5 Cüz Kategorisinde 1. olurken, Muhammed Bilal Demirel ise  Güzel Okuma kategorisinde ülkemize 1.lik getirme başarısı gösterdi.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX