0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Temmuz 2019 Çarşamba 08:54:00 - Güncelleme:23 Ağustos 2019 Cuma 12:15:00

İOKBS burs ödemesi ne zaman yapılacak?

Merakla beklenen bursluluk sınavı sonuçları 22 Temmuz itibari ile duyuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile İOKBS sonuçları erişime açıldı. Aramaların yoğun bir şekilde devam ettiği bursluluk sınavını kazananlar lise eğitimi sona erene kadar geri ödemesiz burs kazanacak. Bursluluk ücretinin ne kadar olduğunu ve burs ödemelerinin ne zaman yatacağını merak edenler haberimizi okuyabilir.

Bursluluk sınavı sonuçları 22 Temmuz'da MEB'in son dakika açıklaması ile erişime açıldı. Öğrenci ve ailelerin merakla beklediği bursluluk sınavı sonuçları belli oldu. Sınav sonuçlarına göre kazanan adaylar şartlara da uygunluk sağlamaları halinde burs ya da yatılı eğitim alabilecek. Heyecanla beklenen sınavın sonuçları http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden görüntülenebiliyor.

Bursluluk sınavı sonuçlarına yönelik aramalar yoğun bir şekilde devam ediyor. 2019 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı(İOKBS) Sınav Sonucu sorgulaması  T.C. kimlik no ve doğum tarihi ile yapılabiliyor.

Eski adı ile PYBS, yeni adı ile İOKBS sonuçları Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde elektronik ortamdan alıp onayladıktan sonra mühürlenerek öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verilebiliyor.

İOKBS BURSLAR NE ZAMAN YATACAK?

Bursluluk hakkı, sınavı kazanan öğrenciye ait evrakın e-Burs modülü üzerinden okul müdürlüğünce 30 Eylül 2019 tarihine kadar onaylanacak. Akabinde burs ödemeleri 1 Ekim 2019 tarihi itibarıyla başlayacak.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX