0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ekim 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:23 Ekim 2019 Çarşamba 08:00:00

Verilen süre tamam

Türkiye’nin teröristleri güvenli bölgeden çıkarması için ABD’ye tanıdığı süre dün gece doldu. Çekilmeyi yakından takip eden Milli Savunma Bakanlığı, bölgeden 136 aracın çıkış yaptığını açıkladı. 

Milli Savunma Bakanlığı’nda (MSB) düzenlenen toplantıda, Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Yarbay Nadide Şebnem Aktop, Barış Pınarı Harekatı'ndaki son gelişmelere ilişkin bilgi verdi. 

42 TACİZ VE İHLAL 

Mutabakat çerçevesinde PKK/YPG’li teröristlerin çekilme sürecinin yakından takip edildiğini ve 136 aracın çıkış yaptığını belirten Binbaşı Aktop, TSK’nın her türlü emniyet tedbirini alarak termal kameralarla, İHA'larla, gece-gündüz keşif ve gözetleme faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. TSK’nın mutabakata tam olarak uyarken teröristlerin 42 taciz/ihlal gerçekleştirdiğini açıklayan Aktop, “Taciz/ihlallere karşı meşru müdafaa hakkımız daima geçerlidir. Yapılan ihlal ve tacizlere yönelik detaylar anlık olarak ABD'li muhataplarımızla paylaşılmaktadır” dedi. 160 yerleşim yeri, 2 bin 200 kilometrekare alanın kontrol altına alındığı harekâtta 775 terörist, 40 mayın, 222 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi. 

KALANLAR TEMİZLENECEK 

Sürenin uzatılmasına dair bir değişikliğin söz konusu olmadığını belirten askeri kaynaklar, “Saat 22.00'den (dün gece) sonra alandaki mayınların, EYP'lerin temizlenmesi, tünellerin tespit edilmesine yönelik alan kontrolüne devam edeceğiz. Terörist unsurlarla karşılaşılırsa bunlar da etkisiz hale getirilecek” dedi. Teröristlerin ağır silahlarının toplanmasına yönelik Washington’la koordinasyon çalışmalarının sürdüğünü açıklayan yetkililer, ABD askerlerinin nerede kalacağına yönelik bir bilgilendirme yapılmadığını söyledi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX