0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:27 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00

Meclis'te askerlik mesaisi

TBMM Genel Kurulu, bedelli askerliği kalıcı hale getiren yeni askerlik sistemini düzenleyen Askeralma Kanunu Teklifi için mesai yapacak.   

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan yeni askerlik sistemine ilişkin düzenlemeleri içeren Askeralma Kanunu Teklifi, Milli Savunma Komisyonu’nda kabul edildi.  Meclis Genel Kurulu, Ramazan Bayramı öncesi 'köprü cezalarının affı' ve 'yeni askerlik sistemi'yle ilgili düzenlemeler için yoğun mesai yapacak. 

HATALI GEÇİŞE AF 

Meclis’te 1111 Sayılı Askeri Kanun’nda değişiklik öngören yasal düzenleme görüşülecek. Bedelli askerliği sürekli hale getiren, askerlik süresini 6 ay olarak düzenleyen yasa teklifinin bayram öncesi Genel Kurul'da geçirilmesi planlanıyor. Ayrıca, İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden hatalı geçişlere af getiren, hurda teşvikini artıran ve maden işletmecileri için destek düzenlemesi de getiren mini ekonomik paketle ilgili kanun teklifi de görüşülecek. 

KESİNTİSİZ ÇALIŞMA 

Genel Kurul bu hafta çalışmasına, alınan karar gereği bugün başlayacak. Gündemdeki konuların tamamlanmaması halinde kurul, cuma günü de çalışmalarına devam edecek. İki yasal düzenlemenin, hafta içindeki görüşmelerin tamamlanmaması halinde alınan karar gereği Genel Kurul, 1 Haziran Cumartesi günü de çalışacak. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX