0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Aralık 2019 Çarşamba 10:52:00 - Güncelleme:11 Aralık 2019 Çarşamba 11:17:00

Fırat Aydınus, Trabzonspor-Göztepe maçındaki pozisyonu ilk kez açıkladı: Çarptığımı görmedim

Fırat Aydınus'un Göztepe maçındaki 'kural hatası' için sunduğu savunmaya ulaşıldı. Trabzonspor'un yaptığı başvuru sonrası MHK tarafından sorguya alınan Aydınus, "Jerome'un golü öncesi yaşanan pozisyonda topun bana çarptığını görmedim ve hissetmedim" dedi.

Trabzonspor Kulübü, Göztepe'ye 1-0 mağlup oldukları maçta Jerome'un golü öncesi Soner'in verdiği pasta topun hakem Fırat Aydınus'a çarptığı pozisyon ile alakalı kural hatası itirazında bulunmuştu. Aydınus'un birçok kararından da rahatsız olan bordo-mavili yöneticilerin, 6 Kasım'da yaptığı başvuruya henüz Türkiye Futbol Federasyonu'ndan cevap verilmedi. Ancak Sabah Gazetesi, MHK'nin söz konusu pozisyonla ilgili Aydınus'tan istediği savunmaya ulaştı.

KURAL HATASI OLMAYACAK MI?

Aydınus kurula verdiği savunmada, "Jerome'un golü öncesi yaşanan pozisyonda topun bana çarptığını görmedim ve hissetmedim. Bu nedenle oyunu durdurmadım" ifadesini kullandı. Bu savunma nedeniyle pozisyonun kural hatası değil hakem hatası olarak yorumlanabileceği öğrenildi. Değişen kurallara göre, 'top hakeme çarpıp gol olursa, gol geçerli sayılmayacak ve hakem atışıyla oyun başlayacak. Top hakeme çarpıp umut vadeden atağa dönüşürse hakem atışıyla oyun başlayacak'.

2 Kasım'da oynanan Trabzonspor- Göztepe maçında İzmir ekibinin Jerome ile bulduğu gol öncesi top, hakem Fırat Aydınus'a temas ediyor. Tehlikeli atak başladığı için oyunu hakem atışıyla devam ettirmesi gereken Aydınus, bu kuralı uygulamıyor.

(Sabah)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX