0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ağustos 2019 Salı 08:55:00 - Güncelleme:23 Ağustos 2019 Cuma 10:29:00

DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

DGS tercihleri ne zaman başlayacak? DGS kılavuzu ne zaman yayınlanacak 2019? merak ediliyor. İki yıllık öğrenimlerini, dörde tamamlamak için DGS sınavına giren öğrenci adayları 25 Temmuz'da sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenmişti.

DGS tercihleri ne zaman başlayacak? DGS kılavuzu ne zaman yayınlanacak 2019? sorusunun yanıtı öğrenci adayları tarafından yoğun olarak araştırılıyor. İki yıllık öğrenimlerini, dörde tamamlamak için DGS sınavına giren öğrenci adayları 25 Temmuz'da sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenmişti. Öğrenci adayları şimdi 2019 DGS tercih döneminin başlamasını bekliyor. DGS sınavına giren adaylar, yeni eğitim öğretim yılının yaklaşması ile tercih dönemlerinin bir an önce başlamasını istiyor. Gözlerini ÖSYM'nin yapacağı duyuruya çeviren öğrenci adayları arama motorlarında DGS tercihleri ne zaman başlayacak? DGS kılavuzu ne zaman yayınlanacak 2019? sorularının yanıtını öğrenmeye çalışıyor. DGS tercihleri ile ilgili son dakika gelişmeleri haberimizde yer alıyor.

 

DGS KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

ÖSYM tarafından DGS tercihlerinin ne zaman başlayacağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. 25 Temmuz'da sınav sonuçlarını öğrenen adaylar yayınlanacak DGS kılavuzunu bekliyor. Araya Kurban Bayramı giren nedeni ile birkaç gün daha bekleyen öğrenciler bayramdan sonra tercih döneminin başlatılmasını talep ediyor.

Adaylar, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler. ÖSYM'nin DGS 2019 tercih kılavuzunu yayınlaması halinde tercih kılavuzuna haberimizden ulaşılabilecek.

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX