0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Eylül 2019 Cuma 09:21:00 - Güncelleme:13 Eylül 2019 Cuma 09:23:00

DGS kayıtları nasıl yapılır? DGS kayıtları bugün sona eriyor!

DGS kayıtları bugün sona eriyor. DGS kayıt işlemini henüz yapmamış olanlar "DGS kayıtları nasıl yapılır?" sorularının yanıtını öğrenmek istiyor. DGS sınavına girerek tercihlerini yapan öğrenciler yerleştirme sonuçlarını 4 Eylül'de öğrendi. DGS kayıt dönemi ise 9 Eylül'de başladı. E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 09-11 Eylül 2019 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirdiler. Peki, DGS kayıtları nasıl ve ne zamana kadar yapılır? sorularının yanıtı haberimizde yer alıyor.

DGS kayıtları bugün sona eriyor. DGS kayıt dönemi, arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. İki yıllık öğrenimlerini dörde tamamlamak için DGS sınavına giren ve bir üniversiteye yerleştirilen öğrenciler kayıtlar ile ilgili bilmedikleri detayları araştırıyor. DGS kayıtları nasıl yapılır? sorusunun yanıtı arama motorlarında araştırılıyor. DGS kayıt dönemi ise 9 Eylül'de başladı. E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 09-11 Eylül 2019 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini tamamladılar.

E-kayıt işlemlerini başarıyla tamamlayan adayların, yerleştirildikleri üniversitelerin web sitelerinde duyurulacak olan tarihlerde yapılacak ders kayıt işlemleri için üniversitelerine giderek kendilerinden istenen belgeleri yetkililere sunmaları gerekmektedir.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

DGS KAYITLARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılıyor. Buna göre, DGS kayıtları yarın sona eriyor.

DGS ÜNİVERSİTE KAYIT İÇİN GEREKEN BELGELER  

DGS kayıt evrakları, üniversiteden üniversiteye değişkenlik gösteriyor. Kayıt için gerekli evraklar için en doğru bilgi üniversite aranarak öğrenilebiliyor. Ancak genel hatları ile DGS kayıt evrakları şu şekilde sıralanıyor:

Kimlik fotokopisi
Transkript belgesi
Onaylı Ders içeriği
Diploma ve ya Çıkış belgesi
DGS sonuç belgesi
Lise diploması 
Ön Kayıt Formu
Askerlik Tecil belgesi
8-12 vesikalık fotoğraf

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX