0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Şubat 2019 Çarşamba 14:59:00 - Güncelleme:20 Şubat 2019 Çarşamba 15:24:00

Türkiye Bankalar Birliği'nden S&P'ye tepki: Açıklamaları Türkiye'yi yansıtmıyor

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye değerlendirmesine Türkiye Bankalar Birliği'nden tepki geldi. Türkiye Bankalar Birliği'nden yapılan açıklamada 'Sektörümüz güçlü ve sağlıklı yapıdadır. Standard & Poor's'un açıklamaları Türkiye'nin tecrübesini ve dinamizmini yansıtmıyor' denildi.

Türkiye Bankalar Birliği'nden yapılan açıklamada  "S&P'nin açıklamaları temelsiz ve son dönemdeki toparlanmayı dikkate almıyor. S&P'nin açıklamaları Türkiye'nin kendine has özelliklerini ve gücünü, bankacılık sektörünün tecrübesini ve reel sektörün dinamizmini yansıtmıyor. Bankacılık sektörümüz güçlü ve sağlıklı bir yapıdadır. Beklenmedik risklere dayanabilecek donanıma ve bunları yönetebilecek tecrübeye sahiptir' ifadelerine yer verildi.

HER SEÇİM ÖNCESİ AYNI ŞEYİ YAPIYORLAR

Her seçim öncesi gibi yerel seçimler öncesi de kredi derecelendirme kuruluşlarından art arda Türkiye açıklaması gelmeye devam ediyor. Borç batağındaki ülkelerin kredi notlarını yükselden S&P, geçen hafta Türkiye'nin kredi notunu teyit etmiş, ekonomi için önemli uyarılarda bulunmuştu. Kurum sorunlu kredilerin oranının yüzde 15-20 seviyesine çıkabileceğini ifade ederek algı operasyonu yapmaya çalışan S&P direktörlerinden Rybnikov, "Bence(ekonomide) sert bir inişe şahit oluyoruz" diye konuşmuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX