0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Kasım 2017 Çarşamba 10:31:00 - Güncelleme:15 Kasım 2017 Çarşamba 14:26:00

Zimbabve'de korkunç darbe! Zimbabwe Devlet Başkanı Robert Mugabe esir alındı

Zimbabwe dün akşamdan bu yana büyük bir şok yaşıyor. Zimbabve'de asker yolları kesti, devlet binalarının büyük bir kısmını ele geçirdi. İngiliz BBC kanalı, Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin askerler tarafından gözaltına alındığını duyurdu.

ORDU DARBE DEĞİL DEDİ... PARLAMENTO TANKLARLA ÇEVRİLDİ

Zimbabve'de dün akşam saatlerinde asker yolları kesti, devlet binalarının büyük bir kısmını ele geçirdi. Devlet televizyonunu ele geçirerek bir açıklama yapan ordu, 'askeri darbe gerçekleşiyor' iddialarını reddederek "Amacımız Cumhurbaşkanı Robert Mugabe'yi iktidardan indirmek değil, çevresindeki suç şebekesini çökertmek" diyerek 'darbe' söylentisini yalanladı. Ancak Zimbabve Devlet Başkanı'nın gözaltına alınması ordunun sözlerinin doğru olmadığını ortaya koydu.

Ordunun açıklamasına rağmen uluslararası basın, Cumhurbaşkanı Mugabe'nin ortada olmadığı ülkede yaşananların darbe ile büyük benzerlik gösterdiğini duyurdu. Zimbabve'de ordunun olası bir askeri müdahale uyarısında bulunduğu iktidar parti, Zimbabve Ordu Komutanı Constantino Chiwenga'yı ihanetle suçladı.

AFP ajansı dakikalar önce son dakika olarak duyurduğu haberde, Zimbabve parlamentosunun çevresinin tanklar ile çevrildiği belirtildi.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre Cumhurbaşkanı Mugabe'nin yardımcısını görevden almak istemesi üzerine ülkenin Genelkurmay Başkanı Constantino Chiwenga Salı günü bir açıklama yapmış ve Mugabe'nin Partisi Zanu-PF'deki tasfiyeleri sona erdirmeye hazır olduğunu söylemişti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX