0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Mayıs 2017 Çarşamba 15:57:00 - Güncelleme:24 Mayıs 2017 Çarşamba 16:03:00

Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Roth: Alman meclisine kırmızı kart gösterildi

Federal Meclis Başkan Yardımcısı ve Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Roth, Türkiye’ye yapacağı ziyaretin iptal edilmesi üzerine, "Türkiye bize kırmızı kart gösterdi" dedi.

 

Roth, "Dün Türk hükümetinin en üst düzey seviyesinden Alman milletvekilllerinin Türkiye'de siyasi görüşmeler gerçekleştirmesinin uygun olmadığını düşündüğünü öğrendik. Bu fiili bir şekilde siyasi diyalogun reddedilmesidir. Bu Alman hükümetine gösterilmiş bir kırmızı karttır" dedi. 

 

Deutsche Welle'nin haberine göre, Roth başkanlığında farklı siyasi partilerden temsilcilerin Türkiye'ye yapmayı planladıkları ziyaret, iki ülke arasında son aylarda tırmanan gerginlik nedeniyle büyük önem taşıyordu. Yeşiller Partili Meclis Başkan Yardımcısı Roth dışında Başbakan Angela Merkel liderliğindeki Hristiyan Birlik Partileri'nden (CDU/CSU) milletvekili Prof. Dr. Matthias Zimmer, koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti'den Niels Annen, Yeşiller Partili Luise Amtsberg'in de yer aldığı heyet, iktidar ve muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları, insan hakları örgütleri, düşünce kuruluşları ve basın temsilcileri ile görüşmelerde bulunmayı planlıyordu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX