0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Kasım 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:20 Kasım 2019 Çarşamba 08:00:00

Emekli avcısı

İstanbul’da, kendini SGK görevlisi olarak tanıtıp maaşlarını yükselteceği vaadiyle ,10 emekliyi toplam 103 bin lira dolandıran zanlı yakalandı. 

Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa’da, çok sayıda yaşlının, ‘emekli maaşlarını yükseltebileceği’ vaadinde bulunan bir şüpheli tarafından dolandırıldığı şikayetleri üzerine çalışma başlatıldı.  

ATM’LERDE TUZAĞA DÜŞÜRDÜ 

Ekipler, şüphelinin özellikle bankamatiklerden para çeken yaşlı vatandaşlara yanaşarak, kendisini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) görevlisi olarak tanıttığını, “Maaşını yükseltiriz fakat usulen bankaya bir miktar para yatırmanız gerekiyor. Siz bana o parayı verin. Ben adınıza bankaya yatırayım” diyerek tuzağa düşürdüğünü belirledi. Aynı yöntemle 10 kişiyi mağdur eden ve toplamda 103 bin lira toplayarak haksız kazanç sağlayan şüphelinin, Erkan Y. (50) olduğu belirlendi. Erkan Y’nin Sinop’ta gerçekleşen bir dolandırıcılık suçundan da arandığı saptandı. 

SUÇ DOSYASI KABARIK 

Soruşturma kapsamında kiralık araçla dolaştığı tespit edilen şüpheli, Bayrampaşa’da düzenlenen operasyonda yakalandı. Dolandırıcılıktan suç kaydı bulunan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX