0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Nisan 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:24 Nisan 2019 Çarşamba 08:00:00

23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. Çocuklar, renkli gösteriler eşliğinde unutulmaz bir gün geçirdi. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla beraber Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu sene de tüm Türkiye’de, birbirinden farklı etkinliklerle kutlandı. 

Çocuklar, törenlerde dans gösterileri düzenledi.

ANITKABİR'E ZİYARETÇİ AKINI 

Anıtkabir, vatandaşların akınına uğradı. Aileleriyle birlikte Anıtkabir’e gelen çocuklar, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla alanı süsledi. Nevşehir Ürgüp’te, ilk ve ortaokul öğrencileri, ilk kez sıcak hava balonuna binmenin mutluluğunu yaşadı. İzmir’de, yabancı ülkelerden gelen çocuklar, Kent meydanında düzenlenen törende geleneksel danslarını sergiledi. 

Van İl Jandarma Komutanlığı’nın kadın komutanları, ilkokul öğrencilerine oyuncak dağıttı. 

ELLERDE TÜRK BAYRAKLARI 

Şehir merkezlerinde düzenlenen programlarda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlamına dair konuşmalar yapıldı. Sahneye çıkan çocuklar, dans gösterileri düzenledi. Okul bahçeleri de, çocuklarının gösterisini izlemek isteyen ailelerle doldu. Renkli kıyafetleri ve ellerinde Türk bayraklarıyla birçok şehirde yürüyüş düzenleyen çocuklar, renkli görüntüler ortaya koydu. Çok sayıda resmi kurum yöneticisi, koltuklarını bir günlüğüne miniklere bıraktı. 

UÇURTMA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ 

Diyarbakır'da 1000 çocuk, tarihi Ongözlü Köprüsü'nde uçurtma uçurdu. Kocaeli’de kurulan festival alanında çocuklara ücretsiz diş muayenesi yapıldı. Çorum'da, İlk kez bir bayram kutlamasında sahne alan otizmli çocuklar, zeybek gösterisi sergiledi. Antalya Muratpaşa’da 250 kişilik çocuk orkestrası konser verdi.  Göreme’de üstü açık klasik arabalara binen çocuklar, şehir turu attı. 

Göreme’de, üstü açık klasikarabalarla kortej oluşturuldu.

Ürgüp'te öğrenciler, ilk kez balona binmenin mutluluğunu yaşadı

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX