0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ekim 2017 Cumartesi 17:06:00 - Güncelleme:21 Ekim 2017 Cumartesi 17:18:00

Vize skandalının başat aktörü John Bass, Afganistan’a sürüldükten sonraki hafta başından bu yana 200'ü aşkın kişi hayatını kaybetti

Türkiye ve ABD arasında yaşanan vize skandalının bir numaralı müsebbibi ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi John Bass, Afganistan'a atandıktan sonra bir günde (dün) camilere yapılan saldırılarda 69 kişi hayatını kaybetti. Hafta başından bu yana kan gölüne dönen ülkede ölü sayısı 200'ü aştı. Afganistan'da bir günde 69 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan patlamaların sebebi Türkiye'yi de terörle tehdit eden John Bass olarak görüldü.

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi John Bass, Afganistan'a atanır atanmaz bir günde iki patlama yaşandı ve 69 kişi hayatını kaybetti onlarca kişi de yaralandı.

SOSYAL MEDYADA OKLAR JOHN BASS'I GÖSTERİYOR

Afganistan'da bir günde 69 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan patlamaların sebebi John Bass olarak görüldü. Hafta başından bu yana kan gölüne dönen ülkede ölü sayısı 200'ü aştı. Sosyal medyada birçok kullanıcı terör olaylarının sorumlusu John Bass şeklinde mesajlar yayınlandı.

Afganistan'da hafta başından bu yana gerçekleşen diğer saldırılar şöyle:

Salı günü intihar bombacıları ve silahlı teröristler polis eğitim merkezini bastı, en az 41 kişi öldü.
Yine Salı günü Gazne'de bombalı araç patlatıldı, en az 30 ölü kayıtlara geçti.
Perşembe günü Taliban teröristleri Kandahar'da bir askeri üste katliam yaptı, 60 askerden en az 43'ü yaşamını yitirdi. Aynı gün Gazne'de üç polis memuru öldürüldü.

Hafta başından bu yana gerçekleşen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 205'e çıktı.

TÜRKİYE'Yİ DE TERÖRLE TEHDİT ETMİŞTİ

Türkiye'den ayrılırken sarf ettiği, "9.5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu DEAŞ vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu" şeklindeki sözleri Bass'ın DEAŞ ve terör ile ilgili yorumları Türkiye'yi terörle tehdit ettiği yönünde yorumlanmıştı.

ABD TERÖRÜ DESTEKLİYOR

Suriye'de açık açık terör örgütü PKK ve bağlı olduğu yapıları destekleyen ABD, bunu itiraf etmekten de geri durmuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEAŞ'ın çekildiği Rakka'yı işgal eden YPG'lilerin şehre Öcalan'ın posterini asmasına ilişkin, "Bunu ABD nasıl izah edecek" şeklinde tepki göstermişti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX