0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Temmuz 2018 Salı 00:00:00 - Güncelleme:31 Temmuz 2018 Salı 08:49:00

Veliaht prense Kral tokadı!

Suudi Kralı Selman’ın, veliaht prens oğlunu Filistin politikası konusunda uyardıktan sonra Trump'a “Doğu Kudüs, Filistin'in başkenti olarak yer almazsa senin planını destekleyemeyiz” dediği iddia edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in sözde başkenti olarak tanımasından ve büyükelçiliğini Tel Aviv’den işgal altındaki kente taşımasından sonra bölge kan gölüne dönmüştü. Trump ve İsrail’in kanlı planına en büyük desteği veren isimlerden biri olan Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın babası Kral Selman bin Abdülaziz el-Suud tarafından “Çok hızlı gidiyorsun, biraz yavaş ol” diye uyarıldığı öne sürüldü. 

ABBAS’A GÜVENCE VERDİ 

Bu iddianın ardından başka bir çarpıcı gelişme yaşandı. Reuters’in haberine göre, Suudi Kralı Selman'ın Trump’a “Yüzyılın anlaşmasını” kastederek “Doğu Kudüs Filistin'in başkenti olarak yer almazsa bu planı destekleyemeyiz” dediği iddia edildi. Selman'ın Filistinli mültecilerin geri dönüş hakkını da savunduğu ileri sürüldü. Kararını ABD'den üst düzey yetkililere bildiren Kral Selman, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve diğer Arap liderlere de bu yönde güvence verdi. 

'KARARLARI O VERMİYOR' 

Habere göre Riyad'daki üst düzey bir Arap diplomat, son aylarda ortalarda görünmeyen Veliaht Prens Selman’ın dış politika işlerinden el çektirildiğini belirterek, “Suudi Arabistan'da artık bu konuda karar mercii Veliaht Prens Muhammed değil, Kral Selman. ABD'nin hatası, bir ülkenin diğer tüm ülkelere ödün vermeleri için baskı yapabileceğini düşünmek oldu. Ama bu konuda baskı sökmez” dedi.

Trump yüzünden tehdit ediliyoruz

New York Times gazetesi, ABD Başkanı Trump’ın gazetecilere ‘halk düşmanı’ demeyi bırakmasını istedi ve bu yaklaşımın şiddetin önünü açacağı uyarısında bulundu. Gazetenin yayıncısı Arthur Gregg Sulzberger, Trump’la 9 gün önce yaptığı görüşmeye ilişkin bir açıklama yaptı. Sulzberger görüşmede Trump’a, ‘Söylemleriniz yüzünden çok sayıda tehdit alıyoruz. Silahlı koruma tutmak zorunda kaldık’ dediğini, ABD Başkanı’nın ise ‘Bugüne kadar silahlı korumamız olmadığına şaşırdığını’ kaydetti. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX