0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Aralık 2018 Salı 00:24:00 - Güncelleme:04 Aralık 2018 Salı 00:33:00

UNWTO Genel Sekreteri Pololikashvili: Türkiye'den öğrenecek çok şeyimiz var

Kültür ve Turizm Bakanlığı ev sahipliğinde, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) iş birliğiyle düzenlenen, '3. Dünya Turizm ve Kültür Konferansı' kapsamında basın toplantısı yapıldı. UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili burada yaptığı konuşmasında; 'Türkiye'den öğrenecek çok şeyimiz var' dedi.

"Dünya turizm toplumu olarak, Türkiye'den öğrenecek çok şeyimiz var"
 
Pololikashvili, Türkiye'nin dünyada da turizm açısından lider konumda olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
 
"Yeni havalimanının açılışına katılma imkanına sahip olan kişilerden biriydim. Yeni havalimanı, dünyadaki en iyi havalimanlarından biri. Yılın büyük çoğunluğunu Türk Hava Yolları uçaklarında geçiren birisiyim. Hepimizin bu tesisleri daha iyi kullanabilmemiz için dev bir proje gerçekleşti. Diğer dev proje de Atatürk Havaalanı'nın çok büyük bir millet bahçesi haline getirilmesi. Burası önemli bir turistik cazibe merkezi olacak. Dünya turizm toplumu olarak, Türkiye'den, Türk tecrübesinden öğrenecek çok şeyimiz olduğunu ifade etmek istiyorum."
 
Türkiye'nin çeşitliliği çok zengin ve turizmde çok büyük başarılar elde edecek bir ülke olduğunu söyleyen Zurab Pololikashvili, "Çingene Kızı" eserinin Türkiye'ye getirilmesinin çok önemli olduğunu ve bu konuda Türkiye'nin inisiyatiflerini desteklediklerini sözlerine ekledi.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX