0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Ekim 2016 Salı 16:26:00 - Güncelleme:19 Ekim 2016 Çarşamba 11:25:00

Uluslararası Göç Örgütü'nün kimyasal silah endişesi!

Uluslararası Göç Örgütü DEAŞ militanlarının Musul'da kimyasal silah kullanabileceği açıklayarak, yerleşim alanlarında sivilleri canlı kalkan olarak kullanmasından kaygı duyduğunu belirtti.

 

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) çatışmalarda DEAŞ'ın kimyasal silah kullanabileceği endişesiyle gaz maskesi siparişi verdiğini açıkladı. IOM Irak Saha Şefi Thomas Weiss DEAŞ militanlarının Musul'da yerleşim alanlarında konuşlandırıldığını belirterek binlerce sivilin insani kalkan olarak kullanılmalarından endişe ettiklerini açıkladı.

 

GEREKLİ ARAÇLAR GÖNDERİLDİ, HAZIRLIKLAR TAMAM

 

Diğer yandan Kızıl Haç yetkilileri de kimyasal silah kullanımından etkilenebilecek sivillerin tedavisinde kullanılmak üzere Musul dışındaki hastanelere gerekli araçların gönderilmesi ve personelin eğitilmesi amacıyla hazırlıklarını tamamladıklarını açıkladılar.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX