0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Ağustos 2020 Pazar 15:32:00 - Güncelleme:02 Ağustos 2020 Pazar 16:03:00

Türkiye ve Azerbaycan'dan gözdağı! Kahramanlardan gövde gösterisi

Türkiye ve Azerbaycan hava ve kara kuvvetlerinin Azerbaycan'da başlattığı geniş kapsamlı ortak askeri tatbikatı sürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre tatbikat kapsamında araziye çıkan tank ve zırhlı araçlar çeşitli görevler icra ediyor. Tatbikata her iki ülkeden hem hava hem de kara kuvvetleri katılıyor.

Tatbikatta, görevlerin uygulanmasının etkinliği ve koordinasyonu, muharebe operasyonları sırasında desteğin sağlanması, personel ile silah ve askeri teçhizatın etkinliği denetleniyor.

Tatbikata her iki ülkeden hem hava hem de kara kuvvetleri katılıyor. Hava kuvvetlerinin tatbikatı Bakü, Nahçıvan, Gence, Kürdemir ve Yevlah'ta sürdürülecek ve 10 Ağustos'ta sona erecek. Kara kuvvetlerinin tatbikatı ise Bakü ve Nahçıvan'da 5 Ağustos'a kadar devam edecek.

Etiketler : kardeş ülke kardeş ülke Azerbaycan Türkiye ve Azerbaycan Türkiye-Azerbaycan Türkiye ve Azerbaycan tatbikat Türkiye-Azerbaycan tatbikat Bakü Milli Savunma Bakanlığı Nahçıvan
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX