0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mayıs 2018 Pazartesi 08:13:00 - Güncelleme:21 Mayıs 2018 Pazartesi 09:56:00

Türk dostu olarak tanınan Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris'i ırkçı Yunanlılar tekmeleyip yumrukladı

Türkiye dostu olarak bilinen 75 yaşındaki Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, bir anma toplantısında Türk düşmanı ırkçı Yunanlıların saldırısına uğradı.

Irkçılık ve milliyetçiliğe karşı olan ve pek çok kez sarf ettiği “Her zaman söylerim, Türklerle kardeşiz” gibi ifadeleriyle tanınan Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, Birinci Dünya Savaşı’nda Türkler tarafından öldürüldüğü iddia edilen Yunanlılar için düzenlenen “Pontus Soykırımı”nı anma etkinliğinde bir grup aşırı sağcının saldırısına uğradı.

Selanik’teki Beyaz Kule önünde yapılan tören sırasında, kalabalık bir grup Butaris’in daha önce Atatürk ve Türkler ile ilgili olumlu konuştuğunu söyleyerek, tören yerini terk etmesini istediler. Kendisine yöneltilen hakaret ve küfürlere aldırmayan Butaris tören alanında kaldı. Ancak kısa bir sure sonra kalabalık fanatik bir grubun saldısına uğradı. Saldırganlar, Butaris’i tekme, tokat ve yumruklarla dövdüler. Butaris hastaneye kaldırıldı.  

AŞIRICI HAYDUTLARIN İŞİ 

Butaris’in kafa, sırt ve bacaklarından yaralandığı duyuruldu. Butaris, “Tekmelediler, yumrukladılar. Aşağılık bir saldırıydı ama iyiyim” dedi. Milliyetçilik karşıtı görüşleriyle ve Türk-Yunan yakınlaşmasına desteğiyle bilinen Butaris’e yönelik saldırı siyasetçiler tarafından kınandı. Başbakan Aleksis Çipras, saldırının “aşırı sağcı haydutların işi olduğunu” belirterek, suçluların en kısa sürede yakalanacaklarını söyledi. 

Ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi saldırganların bir an önce yakalanmasını istedi. 

(Akşam)

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX