0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Şubat 2017 Cuma 10:36:00 - Güncelleme:17 Şubat 2017 Cuma 10:54:00

Trump Yahudi gazeteciye "yalancı" deyip yerine oturttu

ABD başkanı Donald Trump, kendisine antisemitizm ile nasıl mücadele edeceğini soran gazeteciye yalancı diyerek yerine oturttu.

Perşembe günü Beyaz Saray'da yaptığı konuşmanın sonuna doğru, kendisine antisemitizm ile ilgili soru soran Yahudi gazeteciyi tersleyen ABD başkanı Donald Trump, gazeteciyi susturarak yerine oturttu. Yahudi dergisi Ami'nin muhabirlerinden olduğunu söyleyen Jake Turx, ABD başkanı Trump'ın yaptığı konuşmanın sonuna doğru söz isteyerek, "Sayın Trump, sizin ve politikalarınızın hiç bir şekilde antisemitizme destek verdiğini düşünmüyorum. Hatta yahudi torunlarınız da var" diyerek söze başladı.

Konuşmasının devamında ABD başkanı Donald Trump'ın göreve geldiği günden sonra, Amerika'da, Yahudilere karşı yapılan saldırılarda artış olduğunu vurgulayan Yahudi gazeteci, geçtiğimiz ay Amerika genelindeki Yahudi merkezlerine yapılan onlarca saldırıyı hatırlatarak, antisemitizme karşı nasıl bir önlem alacağını sorunca ABD başkanı Trump sinirlenerek, gazeteciyi yerine oturttu. Gazeteciye hitaben "Bu soru asla normal ve ahlaki bir soru değildir. Senin hayatında görebileceğin, antisemitizm ve ırkçılığa en fazla karşı koyan kişi benim" diyerek, gazeteciyi yalancılıkla suçladı. Trump" İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun benim hakkımda ne dediğini hatırlıyorsunuzdur. Sayın Netanyahu, beni uzun süredir tanıdığını ve bana güvendiğini söylemişti. Bana hakaret etmeden iyice düşünün" diyerek Yahudi gazetecinin tekrar söz almasına mani oldu. 

 

Yeni Akit 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX