0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Mayıs 2020 Perşembe 07:13:00 - Güncelleme:28 Mayıs 2020 Perşembe 07:13:00

Trump, polisin boğarak öldürdüğü siyahi hakkında ilk kez konuştu

Kaynak: AA

ABONE OL

ABD'de dolandırıcı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan George Floyd, polisin diziyle boğazına bastırması sonucu boğularak can verdi. Ülkeyi ayağa kaldıran olayla ilgili ilk kez konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "Çok, çok üzücü bir olay. Olayla ilgili rapor yarın bana ulaşacak" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, dolandırıcı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan George Floyd'un polis tarafından öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Çok, çok üzücü bir olay. Olayla ilgili rapor yarın bana ulaşacak" ifadelerini kullandı.

PROTESTOCULAR POLİSLE ÇATIŞMAYA GİRDİ

ABD'nin Minneapolis eyaletinde George Floyd isimli bir vatandaş, dolandırıcılık şüphesiyle polis tarafından boğularak öldürüldü. Polisin boğazına dizini bastırarak canına kıydığı şahıs tüm eyalette protestoların başlamasına neden oldu. Binlerce kişi caddelere çıkıp polislerin tutuklanması için gösterileri yaptı. Gösterilerde şiddetin dozajı gittikçe artarken çoğunlukla siyahi olan protestocular polisle çatışmaya girdi.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, polisin diziyle boğazına bastırması sonucu boğarak öldürdüğü George Floyd hakkında ilk kez konuştu. Trump, yaptığı açıklamada, "Çok, çok üzücü bir olay. Olayla ilgili rapor yarın bana ulaşacak" dedi.

Etiketler : ABD SİYAHİ POLİS George Floyd
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX