0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Nisan 2018 Çarşamba 14:05:00 - Güncelleme:11 Nisan 2018 Çarşamba 20:55:00

Trump: Hazır ol Rusya, füzeler geliyor olacak

ABD Başkanı Donald Trump, Doğu Guta'daki kimyasal saldırı iddialarının ABD'nin Suriye'ye askeri operasyon düzenleme ihtimaliyle ilgili çok sert bir açıklama yaptı

ABD Başkanı Trump'tan son dakika açıklamaları art arda geldi. Rusya'ya karşı flaş açıklamada bulunan Donald Trump Twitter adresinden yaptığı paylaşımda "Füzelerimiz geliyor, hazır ol Rusya" ifadesini kullandı. Bu açıklamanın ardından dolarda yükselişe geçerek tarihi rekora imza attı. Öte yandan Rusya'dan da ABD'nin açıklamalarına jet bir cevap geldi. Moskova Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Füzeler teröristlere doğru uçuyor olmalı" denildi. Başkan Trump, ilk paylaşımından yaklaşık 40 dk sonra bir paylaşım daha yaptı. Daha ılımlı bir ifade kullanan Trump bu kez "Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş dönemi de dahil en kötü seviyede. Bunun için neden yok. Rusya'nın ekonomisine yardım etmemiz için bize ihtiyacı var, bu çok kolay bir şey, tüm milletler birlikte çalışmalı. Silahlanmayı durdurun" ifadelerini kullandı.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, " Rusya, Suriye'ye atacağımız füzeleri vuracakmış. Hazır ol Rusya çünkü hoş, yeni ve 'akıllı' füzelerimiz geliyor. Halkını gazla öldüren bir hayvanla ortak olmamalısın" ifadelerini kullandı.

Trump, Rusya ile ABD ilişkileri hakkında da, "Şu ana kadar hiç olmadığımız kadar kötü, Soğuk Savaş da dahil. Buna hiç gerek yok. Rusya'nın ekonomilerini düzeltmek için bize ihtiyacı var, her şey böyle daha kolay olur, bizim de tüm ulusların birlikte çalışmasına ihtiyacımız var. Silah yarışını durduralım mı?" yorumunu yaptı.

Rusya'dan flaş ABD açıklaması: Vuracağız

 

Bugün günün ilk saatlerinde Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi, Suriye'ye yapılacak bir Amerikan saldırısında Rusya'nın ABD füzelerini ve füzelerin fırlatıldığı yerleri vuracağını söylemişti. Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov ise Rus Büyükelçisi'nin bu sözüyle ilgili yorum yapmamıştı.

PENTAGON: BEYAZ SARAY'A SORUN

ABD Başkanı Trump'ın attığı tweetlere ilişkin açıklama yapan Pentagon 'Tweetleri bize değil, Beyaz Saray'a sorun' ifadeleriin kullandı.

MERKEL'DEN OLASI OPERASYONLARA YÖNELİK AÇIKLAMA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, basın toplantısında ABD ve Fransa'nın Esad rejimine yönelik bir saldırı hazırlığında olunduğuna dair gelen soruya, "Bir BM mekanizması kurularak olayın yerinde araştırılması konusunda ABD'nin yaptığı öneri ile ilgili dün BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) bir anlaşma sağlanamamasını büyük üzüntüyle karşıladık. Diğer konular hakkında şu an spekülasyon yapmak istemiyorum." dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX