0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Aralık 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:07 Aralık 2019 Cumartesi 08:00:00

Tipine bakıp sınır dışı ettiler

İran’da polis tarafından gözaltına alınan işitme engelli genç, Afgan uyruklu zannedilince, sınır dışı edildi. Yapılan hata kısa sürede fark edildi, gencin yeniden ülkesine dönmesi için yasal işlem başlatıldı.

Loristan eyaletine bağlı Hürremabad kentinde trajikomik bir olay yaşandı. 20 yaşındaki Hamid As, polis kontrolü sırasında gözaltına alındı. İşitme engeli olduğu için kendisini ifade edemeyen genç, Afganistan'dan ülkeye kaçak giren göçmen zannedilince sınır dışı edilerek Afganistan'a gönderildi. Hamid’in eve dönmemesi üzerine endişelenen ailesinin ihbarıyla gerçek ortaya çıktı.

As’ın ebeveyni çocuklarının işitme engelli olduğunu ve kendisini ifade edemediğini yetkililere anlatınca, hata yapıldığı anlaşıldı. Gencin memleketine getirilmesi için gerekli işlemler başlatıldı. As'ın babası, oğlunun Afganistan'daki İran Büyükelçiliği’ne teslim edildiğini, sağlık durumunun iyi olduğunu, birkaç gün içinde evine döneceğini söyledi.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX