0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Mayıs 2019 Cuma 11:58:00 - Güncelleme:24 Mayıs 2019 Cuma 15:16:00

Theresa May'den son dakika istifa açıklaması: 7 Haziranda...

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit planına ilişkin olarak kabinesinde çıkan başkaldırıdan dolayı 7 Haziran'da görevini bırakacağını açıkladı

Muhafazakar Parti yönetimi ile Başbakanlık konutu "10 Numara" bir araya gelen May, görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, 7 Haziran’da parti liderliğini bırakacağını ilan etti.

"Brexit’i hayata geçirememiş olmak benim için derin bir pişmanlıktır ve öyle kalacaktır." ifadesini kullanan May, yeni parti lideri seçilene kadar başbakanlığı sürdüreceğini kaydetti.

Yaklaşık 3 yıldır başbakanlık görevini yürüten May, istifasını duyurduğu konuşmasının sonunda gözyaşlarına hakim olamadı. May, detaylarını hafta başında açıkladığı yeni Brexit anlaşması paketi nedeniyle kabinesinin ve milletvekillerinin tepkisini çekmişti.

May'in AB ile vardığı Brexit anlaşması parlamentoda daha önce üç kez reddedilmişti.

Theresa May'in liderliğindeki partinin, ülkede dün yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde büyük yenilgi alması bekleniyor.

May ile bugün görüşen parti yönetiminin, İngiliz siyasetçiyi istifaya zorladığı belirtiliyor.



GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Açıklamasının sonunda gözyaşlarına hakim olamayan Theresa May, soru kabul etmeden Downing Sokağı'nda bulunan konutuna girdi

İSTİFA SONRASI AB'DEN İLK TEPKİ

Avrupa Birliği (AB), İngiltere Başbakanı Theresa May'in 7 Haziran’da istifa etme kararının, AB'nin Brexit'e ilişkin pozisyonunda değişikliğe yol açmayacağını bildirdi.

AB Komisyonu Sözcüsü Mina Andreeva, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in, May'in istifa açıklamasını "memnuniyetle" izlemediğini ifade etti.

Juncker'in May ile çalışmaktan mutlu olduğunu ve kendisini takdir ettiğini belirten Andreeva, "(Juncker) Yeni başbakana da aynı ölçüde saygı gösterecek ve çalışma ilişkisi geliştirecektir" diye konuştu.

Andreeva, May'in istifasının AB'nin Brexit'e yaklaşımını değiştirmediğine işaret ederek, "Ayrılık anlaşmasına ilişkin pozisyonumuzda bir değişiklik bulunmuyor" dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX