0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Eylül 2018 Cumartesi 00:00:00 - Güncelleme:22 Eylül 2018 Cumartesi 00:00:00

Teröristlere 1500 TIR silah daha

ABD, terör örgütü YPG/PKK’ya silah ve mühimmat sevkıyatını sürdürüyor. Washington yönetiminin teröristlere son bir ayda bin 500 TIR malzeme yolladığı ortaya çıktı.

Suriye savaşında teröristlerin yanında saf tutan ABD, onlara yardım etmekten de geri kalmıyor. Terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelere silah, mühimmat ve askeri malzeme sevkıyatına hız kesmeden devam eden Washington yönetimi, başta Türkiye olmak üzere Rusya’dan da tepki görüyor. 

HÂL BAHANESİ DEAŞ

ABD yönetiminin son bir ayda yaklaşık bin 500 tır, Suriye-Irak sınırındaki Simelka kapısından geçirerek terör örgütü YPG/PKK işgalindeki alana giriş yaptığı tespit edildi. Yerel kaynaklar, bunların birçoğunun Deyrizor'da DEAŞ'la çatışacağı bahanesiyle YPG/PKK'ya destek için gittiğini, bir kısmının ise ABD'nin Harab Işk, Çelebi ve Ayn İsa'daki depolarına iletildiğini bildirdi. Sevkıyatların içinde zırhlı araç, personel taşıyıcı, hafif piyade mühimmatı, ağır silah ekipmanları ve mühimmatı, iş makineleri ve çok sayıda prefabrik barınma malzemesi bulunmuyor. 

ABD 15 ÜS KURDU 

ABD, daha önce de Irak’a getirdiği binlerce tır silah, araç ve mühimmatı terör örgütü YPG/PKK'ya teslim etmişti. ABD'nin ilk sevkıyatını, nisan 2016'da yaptığı biliniyor. Mevcut durumda ABD, Suriye'de YPG/PKK işgalindeki bölgede 15 üs ve askeri noktaya sahip. ABD, Kamışlı ve Deyrizor'da toplam 3 üssün inşasını ise sürdürüyor.  Söz konusu noktalarda bulundurduğu özel birlikler ve ekipmanla YPG/PKK'ya DEAŞ karşıtı operasyonlarında destek veren Washington yönetimi, Özgür Suriye Ordusu güçlerine karşı da onlara koruma olanağı sağlıyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX