0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ağustos 2016 Salı 00:00:00 - Güncelleme:23 Ağustos 2016 Salı 00:56:00

İsveç’i 'GÜNEŞ' çarptı

Türkiye’yi ’15 yaşından küçük çocuklara tecavüz edilen ülke’ olarak göstermeye çalışan, ardından da GÜNEŞ Gazetesi’nin tokat gibi cevabıyla panikleyen İsveç’ten yeni bir açıklama geldi. Başbakan Löfven, 15 Temmuz'da darbecilere direnen Türk halkına övgüler dizdi. 

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. GÜNEŞ Gazetesi'nin tüm dünyada yankı uyandıran ilanının ardınan yapılan açıklamada Başbakan Lövfen, “Darbe girişimini sokağa çıkarak kahramanca önleyen Türk halkı tarih yazdı. Halkın ortak hareket etmesi darbecilerin başarıya ulaşmasını önledi'' diye konuştu. Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki sığınmacı anlaşmasıyla ilgili olarak da Lövfen, anlaşmanın öneminin altını çizerek “Her iki tarafın da yapılan anlaşmaya sadık kalması lazım. Bu anlaşmada alınan kararların sonuna kadar uygulanması gerekiyor. 

TÜRKİYE İLE BERABERİZ

İki taraf açısından da verilen sözlerin tutulması lazım.” dedi. Löfven, Türkiye'nin AB üyeliğini güçlü bir şeklide desteklemeye devam ettiklerini de vurguladı. Löfven, Gaziantep'teki terör saldırısını da lanetleyerek sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye ile teröre karşı her türlü ortak mücadele için varız. Bütün dünya ülkelerine teröre karşı mücadelede çok büyük işler düşüyor. Son yıllarda artan terör olaylarını ancak işbirliğiyle çözebiliriz. Gaziantep'te teröre kurban gidenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum.” Düne kadar Türkiye’ye asılsız iftiralarla saldıran İsveç’ten gelen açıklamalardaki ani değişim ilginç bir tablo oluşturdu. Anayasa Mahkemesi'nin “15 yaşını tamamlamamış her çocuğa karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışın cinsel istismar sayılacağına” dair hükmü iptal etmesi ve “12-15 yaş grubunun tamamı için aynı müeyyidenin uygulanmasını hukuki karar ile müeyyide arasındaki orantıyı bozduğu” kararının ardından attığı tweet ile tepki toplayan İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, önceki gün yaptığı açıklamayla geri adım atmıştı. 

BAKAN ÇARK ETMİŞTİ

Hedefinin Türkiye’yi suçlamak olmadığını, yalnızca Anayasa Mahkemesi’ne tepki gösterdiğini belirten Wallström, “Benim tweet’im Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla ilgiliydi ki ortada zaten sadece bu karar var” demişti. Wallström sözlerine şöyle devam etti: “AB-Türkiye yakınlaşmasında bizim Türkiye'nin en uzun süreli dostu ve destekçisi olduğumuzu sanırım Türkiye de biliyor. Bu nedenle Türkiye İsveç'in pozisyonundan şüphe duymasın. Biliyorlar ki biz onların yanındayız. Önemli olan (Türkiye'yi) terk etmediğimizi göstermek.” 

Tacize bir de fuhuş eklendi

Dünyada taciz vakalarının yen çok yaşandığı ülkelerin başında gelen İsveç, şimdi de fuhuş skandalıyla tartışma konusu oldu. İsveç’in önde gelen gazetelerinden Sydsvenskan’ın aktardığı habere göre; mülteci ailelerin 15 çocuğu lüks bir otele götürülerek fuhuşa zorlandı. Konuyla ilgili yapılan suç duyurusunun ardından, henüz 18 yaşını doldurmamış çok sayıda çocuk mülteciyi zenginlerle fuhuş yapmaya zorlayan çeteye operasyon düzenlendi. Olayın şoku atlatılmadan ülkedeki bir mülteci kampında 32 çocuğun zorla fuhuşa zorlandığı ortaya çıktı.

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX