0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Aralık 2018 Pazar 21:14:00 - Güncelleme:02 Aralık 2018 Pazar 22:07:00

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed, Arjantin'de istenmeyen adam ilan edildi

G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e giden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Kaşıkçı cinayeti ve Yemen'deki insani dram nedeniyle Arjantin halkınca istenmeyen adam ilan edildi.

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğunda vahşice öldürülmesinin ardından ilk üst düzey yurt dışı ziyaretini G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Buenos Aires'e gerçekleştiren Prens Muhammed'e tepki gösteren Arjantin halkı, "Cemal Kaşıkçı'ya yönelik suikastten ve Yemen'de sebep olduğu ölümlerden dolayı kendisini burada istemiyoruz." dedi.

Amerikan Washington Post'a açıklamalarda bulunan protestoculardan biri olan Cristian Pirovano, ABD istihbaratının bulgularına yaptığı atıfla, "CIA, Kaşıkçı cinayetinin emrini Veliaht Prens'in verdiğini düşünüyor. Bu yüzden kendisini burada istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Birçok dünya lideri, G20 Zirvesi'nin aile fotoğrafından kendisine halkanın en dışında yer bulabilen Prens Muhammed ile birebir görüşme gerçekleştirmeyeceğini açıklamıştı.

Prens Muhammed, G20 Zirvesi kapsamında Buenos Aires'teki vaktini, Arjantinli savcıların "insan hakları ihlalleri" dolayısıyla hakkında yürüttüğü soruşturmadan dolayı Suudi delegesinin geri kalanından ayrı olarak ülkesinin büyükelçiliğinde geçirmişti.

(star.com.tr)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX