0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Aralık 2016 Salı 17:23:00 - Güncelleme:06 Aralık 2016 Salı 17:25:00

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun heykelini yıktılar

Tel Aviv'de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ait heykel izinsiz olarak dikildiği için kaldırıldı. Heykelin kaldırılması ise şölene dönüştü.

 

İsrailli sanatçı Itay Zalait tarafından yapılan Başbakan Binyamin Netanyahu heykeli izinsiz olarak dikildiği gerekçesiyle Tel Aviv Belediyesi tarafından alınan kararla yerinden kaldırıldı.

 

Heykele karşı çıkanlar heykelin kaldırılması sırasında bölgede tolandı. Olayın protesto gösterisine dönüştüğü o anlarda bir adam elindeki demir çubukla heykele vurmaya çalıştı. Kimileri ise heykelle selfie çektirdi. Bir kadın NEtanyahu'nun kafasına basarken görüntülendi.

 

Zalait’in politik eleştiri amacıyla Rabin Meydanı’ndaki belediye binası önüne diktiği 4 buçuk metrelik Netanyahu heykeli ile ifade özgürlüğünü sınadığı ve Netanyahu’nun uzun süredir lider olmasını eleştirdiği belirtildi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX