0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Ocak 2020 Çarşamba 16:52:00 - Güncelleme:29 Ocak 2020 Çarşamba 16:58:00

Sözde Orta Doğu barış planı ile ilgili uyardı: Bu anlaşma gelecekte ABD aleyhine sonuçlar doğuracak!

Mısır Dış Politika Konseyi Direktörü İzzet Saad, sözde Orta Doğu barış planının gelecekte ABD aleyhine sonuçlar doğuracağını iddia etti.

Sputnik'e konuşan Saad, "ABD yönetiminin amacı, mevcut durumu Filistinlilere dayatmak. Ancak bu, krizi çözmez ve bu tür inisiyatiflerin yasadışı olduğu ve ilgili uluslararası kararlara aykırı olduğu gerçeğini değiştirmez. ABD'nin Trump döneminde bölgede izlediği politika, tamamen sorumsuzca ve uzun vadede ABD'lilere hissedilir darbe indirecek" dedi.

Saad, ABD'nin teklifinin sadece Trump'ın ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun işine yaradığını belirtti.

"ANLAŞMANIN ZAMANI TESADÜF DEĞİL"

Mısırlı uzman, sözde "Yüzyılın Anlaşması’nın açıklanma zamanı tesadüf değil. Trump'ın, azil sürecinin yanı sıra seçim kampanyası ve Beyaz Saray'daki ikinci dönemi ile ilgili endişeleri var. Netanyahu da, elini güçlendirmeyi umuyor. Bu nedenle 'anlaşma', yalnızca Trump ve Netanyahu'ya yarıyor ve tamamen başarısız olmaya mahkum" ifadelerini kullandı.

Saad, Washington'ın teklifinin Arap ülkelerinin çoğunda destek bulmayacağından emin olduğunu kaydederek şunları ekledi:

"ABD, planın Arap ülkelerinin çoğu tarafından desteklendiğini savundu. Bu doğru değil, bu tür açıklamalara ihtiyatlı yaklaşmak gerekiyor."

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX