0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ekim 2016 Pazar 21:32:00 - Güncelleme:24 Ekim 2016 Pazartesi 15:52:00

Sığınmacı çocuğu intihara teşvik ettiler

Almanya’nın Schmölln kentinde psikolojik sorunları olan Somalili sığınmacı bir genç, kaldığı binanın beşinci katından çevredekilerin de teşvikiyle atlayarak intihar etti. 

Polisin verdiği bilgilere göre olay cuma günü Thüringen eyaletindeki Schmölln kentinde meydana geldi. Polis olay yerine ulaştığında 15 ya da 17 yaşında olduğu belirtilen Somalili sığınmacı kaldığı binanın beşinci katındaki pencereye çıkmıştı.

Gence 'atla' diye bağırdılar 

Kendisini boşluğa bırakan genç ağır yaralandı ve kısa süre sonra da hayatını kaybetti. Polis çocuğun adını ve kimliğini saklı tutuyor. Olayı izlemek için çevrede toplananların genci atlaması yönünde teşvik ettiği belirtiliyor. Sosyal Demokrat Partili Schmölln Belediye Başkanı Sven Schrade “Bazılarının uzun süre etrafta bekleyerek, adlarına 'seyir meraklıları' diyelim, ‘atlasana artık' gibi çağrılarda bulunduğuna dair elimizde bilgiler var” dedi.

Polis kayıtları sildirdi 

MDR kanalına konuşan Schrade bu davranışı kınadığını söyledi. Olayı cep telefonunuyla kaydeden bir kişinin, görüntüleri polis zoruyla silmek zorunda bırakıldığı iddia edildi. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX