0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Şubat 2017 Çarşamba 10:21:00 - Güncelleme:22 Şubat 2017 Çarşamba 11:21:00

Rusya itiraf etti: Türk değil!

Rusya’dan resmi itiraf geldi: Yasaklasak da zaten Türk ürünleri Uganda malı diye giriyor.


Rusya Federal Bitki Sağlığı Denetim Merkezi (Rosselhoznadzor) Direktörü Sergey Dankvert,  yasağa rağmen Türk gıda ürünlerinin başka yollar bularak Rusya pazarına girdiklerini kabul etti ve “Genel olarak biz Türk mallarına karşı değiliz. Zaten ürünler Mali ya Uganda malı diye zaten her durumda pazara giriyor.  O zaman en iyisi bırakalım legal şekilde ve doğrudan pazara girsinler” dedi.
 

Ancak Rus yetkili, şu aşamada Türk gıda ürünlerinin tamamına yasağı kaldırmayı düşünmediklerini itiraf etti. Dankvert, “Bazı ürünlerin ithaline zaten izin verildi. Diğer bölümü hükümet tarafından yasaklandı. Türk şirketlerinin yaygın olarak pazara tekrar girmelerine izin verilmeyecek ” dedi.
 

Dankvert’in bu açıklaması, özellikle sebze ve meyvede daha önce yaptığı, sadece denetiden geçip onay alan büyük şirketlerin doğrudan pazara mal satmalarına izin verileceğine dair açıklamasını desteklemiş oldu.
 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX