0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Aralık 2017 Cumartesi 16:40:00 - Güncelleme:16 Aralık 2017 Cumartesi 16:43:00

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), DEAŞ hücresine baskın yaptı

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Petersburg’daki tarihi Kazan Katedrali’ne saldırı hazırlığında olan bir terör hücresine yapılan baskında, 7 DEAŞ militanının yakalandığını açıkladı.

FSB’nin halkla ilişkiler bürosunun açıklamasında göre, çarşamba ve perşembe günü Petersburg’da düzenlenen özel güvenlik operasyonları sırasında 7 unsur tutuklandığı ve bu unsurların yurtdışındaki liderleri ile ‘Telegram’ aracılığıyla iletişim sağladığı bildirildi. Yapılan operasyonda çok sayıda patlayıcı madde, el yapımı patlayıcı bileşeni, ağır silahlar ve radikal fikirleri içeren çok sayıda doküman bulundu. Ayrıca teröristlerin el yapımı bomba için kullandıkları laboratuvar FSB tarafından imha edildi.

Soruşturma sırasında gözaltına alınan teröristlerden biri, 1801 yılında yaptırılan ve Rusya için önemli bir tarihi eser kabul edilen Kazan Katedrali’nde terör eylemi gerçekleştirmeyi planladıklarını itiraf etti.

Petersburg’daki yargı ofisinden yapılan açıklamada, soruşturma sırasında sanıklardan birinin hakime, 17 Aralık Kazan Katedralinin bombalanması için patlayıcı madde hazırladıklarını itiraf ettiği, hazırlık sırasında kimyasal kokusunun ev sahibi tarafından fark edildiğini belirtildi. Mahkeme 18 yaşındaki itirafçının 3 Şubat 2018 tarihine kadar tutuklu yargılanmasına karar verdi.

FSB ofisinden yapılan açıklamada, FSB güvenlik unsurlarının, Rusya İçişleri Bakanlığı’nın işbirliği ile Rusya’nın farklı bölgelerindeki organize silah ve imha materyalleri kaçakçılığının engellendiğini, bir kısmı Rus yapımı olan 248 silah, 27 otomatik av tüfeği, 300 adet silah parçaları ve 10 kilogramdan fazla patlayıcı madde ele geçirildiği bildirildi. Operasyonlar kapsamında ülkenin güneyi ve doğusundaki 14 bölgede 44 vatandaş denetlendi.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX