0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ekim 2018 Çarşamba 11:02:00 - Güncelleme:17 Ekim 2018 Çarşamba 11:05:00

Rus Ortodokslar Türkiye'de 'dua edemeyecek'

Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne otosefallik (bağımsızlık) verilmesi nedeniyle İstanbul'daki Fener Rum Patrikhanesi'yle ilişkilerine son veren Rus Ortodoks Kilisesi, Rusların Türkiye'deki Fener Rum kiliselerinde ibadet edemeyeceğini açıkladı.

Moskova Patrikhanesi Dış İlişkiler Departmanı Sekreteri Başpapaz İgor Yakimçuk, Rus basınına yaptığı açıklamada, Fener Rum Patrikhanesi'yle ilişkilerini sonlandıran Rus Ortodoks Kilisesi'nin kararlarına yurtdışındaki turistlerin dikkat etmesinin önemli olduğunu belirtti.

Rum Ortodoks Kilisesi'ne ait ibadethanelerin bulunduğu popüler ülkeleri de sıralayan Yakimçuk, İstanbul'daki tüm kiliselerin ve Antalya'daki yegane kilisenin bu kategoride yer aldığının altını çizdi.

Rusya Ortodoks Kilisesi, Fener Rum Patrikhanesi ile ilişkileri kesme kararı aldı

'RUS ORTODOKS KİLİSESİ TÜRKİYE'DE KİLİSE AÇABİLİR'

Rus din bilimci İgor Zagarin, Rus Ortodoks Kilisesi'nin Fener Rum Patrikhanesi'nin kararına yanıt olarak Türkiye'nin Ruslar açısından popüler bölgelerinde kiliseler açmaya öncelik verebileceğini kaydetti.

Fener Rum Patrikhanesi hakkında suç duyurusu: ABD'nin emperyal politikalarına alet oluyor

Zagarin, verilecek olası yanıtlar hakkında şu ifadeleri kullandı: "Birkaç seçenek var. Antalya gibi turistlerin en yoğun olduğu merkezlerde Rus Ortodoks Kilisesi ibadethaneleri açma konusu üzerinde duruluyor. Bildiğim kadarıyla bu konunun Türk hükümetiyle ele alınması gerekiyor."

(Sputnik)

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX