0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Nisan 2019 Perşembe 09:32:00 - Güncelleme:18 Nisan 2019 Perşembe 14:18:00

Rum lider Anastasiadis'ten ABD itirafı: Bir Rum, bir Yunan bir de İsraili ABD için çalışıyoruz

1987 yılında uygulanmaya başlayan silah ambargosunun kaldırması için ABD'nin sözünden çıkmayan Rum lider Anastasiadis, çarpıcı itiraflarda bulundu. Çipras gibi Türk düşmanı olduğu için ABD'nin himayesi altına giren Anastasiadis, ABD'nin çıkarları için çalıştıklarını ifade etti.

Silah ambargosunu kaldırmak için girişimlerini sürdüren ABD'ye, Rum Lider Anastasiadis'ten teşekkür geldi. Amerika'nın Rumlara silah satış yasağını kaldırması yönündeki girişimler, Nikos Anastasiadis başta olmak üzere Rum kesimini memnun etti.

ABD'YE HİZMET İTİRAFI

ABD'deki Doğu Akdeniz tasarısının sahibi Senetör Robert Menendez ile görüşen Anastasiadis, girişimlerden dolayı teşekkürlerini iletti.

Güney Kıbrıs Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu ise Türkiye'nin tutumunu değiştirmesi için ABD'den yardım istediklerini ve Kıbrıs'ın politikasının ABD'nin jeostratejik çıkarlarına hizmet ettiğini açıkça söyledi.

MİLYON DOLARLAR HARCANACAK

Böylelikle 1987 yılından beri Güney Kıbrıs'a uygulanan silah ambargosu yakın zamanda sonlanacak.

Bu kararın Amerika Senatosu'ndan geçmesinin ardından da ilk adımda Güney Kıbrıs'a askeri eğitim desteği için 2 milyon dolar verilecek.

EĞİTİMLERE GÜNLER KALDI

Maddi yardımın ardından karar bununla da sınırlı kalmayarak, eğitimler de söz konusu olacak. ABD- Güney Kıbrıs iş birliği ve beraberindeki birlik çalışmalarının süreceği de öngörülüyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX