0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Ocak 2017 Çarşamba 12:33:00 - Güncelleme:11 Ocak 2017 Çarşamba 13:02:00

Irak Büyükelçisi: Başika'dan çekilme Musul operasyonu sonrası

Irak Büyükelçisi, Başika kriziyle ilgili takvim belirlendiğini bildirdi. Irak Büyükelçisi, Türk askerlerinin Başika kampından çekilmesi konusunda uzlaşıldığını söyledi.

Irak Büyükelçisi, Türk askerinin Musul operasyonunun bitmesinin ardından Başika'dan çekileceğini açıkladı.

 

Irak Büyükelçisi Salih El-Obaidi üç ay içerisinde Musul operasyonun biteceğini belirterek Başika kampında bulunan Türk askerinin operasyonun sonlanmasından sonra çekileceğini açıkladı. 

 

"TÜRKİYE'NİN IRAK TOPRAKLARINDA OPERASYON YAPMASINI BEKLEMİYORUZ"

 

Büyükelçi Salih El-Obaidi, "Başika çözülürse diğer işbirlikleri de görüşülür. Türkiye'nin Irak topraklarında operasyon yapmasını beklemiyoruz" şeklinde konuştu.

 

Büyükelçi, PKK ve Sincar'daki varlığına ilişkin, terör örgütlerinin varlığına izin vermeyeceğiz açıklamasını yaparak, "Terör örgütlerinin komşu ülkeleri tehdit etmesine izin vermeyeceğiz, PKK dahil yabancı gruplara izin yok" ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX