0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Mart 2017 Salı 12:36:00 - Güncelleme:28 Mart 2017 Salı 13:17:00

Putin yönetiminden ABD'ye gözdağı!

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkan Yardımcısı Korgenaral Viktor Poznihir, ABD'nin kurduğu füze savunma sisteminin yeni silahlanma yarışını körüklediğini söyledi.

 

Cenevre'de düzenlenen Silahsızlanma Konferansı'nda konuşan Ponzihir, füze savunma sisteminin dünyadaki füze varlıklarının potansiyelini artırma anlamına geldiğini ve bunun yeni silahlanma yarışını körüklediğini vurguladı.

 

Moskova yönetimi, Pentagon'un Karadeniz'de devriye gezen savaş gemilerinin hangi tür füzeleri taşıdığının bilinmediğini açıkladı. Son olarak ABD savaş gemisi USS Carter Hall, İstanbul Boğazı'ndan 17 Mart tarihinde geçmiş ve tatbikat için Romanya'ya gitmişti.

'ABD'DE CEZASIZ KALMA İLLÜZYONU OLUŞUYOR'
 

 
Füze savunma sistemlerinin uluslararası güvenlik sistemlerine zarar verdiğini ve ABD'nin Rusya ve Çin'i caydırarak kontrolü ele geçirmek istediğini ifade eden Rus korgeneral şöyle devam etti: "Füze savunma sistemleri, nükleer silah kullanma eşiğini aşağıya çekiyor. Zira ABD'de, füze savunma sistemi şemsiyesi altındaki stratejik saldırı silahlarının ani kullanımının cezasız kalacağı illüzyonu oluşuyor."

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX