0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ekim 2017 Cumartesi 10:07:00 - Güncelleme:21 Ekim 2017 Cumartesi 10:13:00

İdlib halkı: Özlediğimiz barışı Türkiye getirdi

Türk askerini coşkuyla karşılayan İdlib halkı: Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bizim son umudumuz. TSK’nın buradaki varlığı bile güven veriyor. Bize Türkiye’den başka sahip çıkan olmadı

Tüm dünyanın gözünün çevrildiği İdlib'e, neredeyse tek kurşun sıkmadan 12 Ekim'den itibaren sessiz sedasız girmeyi başaran TSK, Atme, Salva, Darra İzzah ve Anadan üzerinden Bereket Dağı'na ulaşarak Afrin'in güney sınırında YPG-PKK'nın karşısına dikildi.

İdlib'de, çadır kamplarda, okullarda, köy ve kasabalarda yediden yetmişe herkes Türkiye'nin askeri intikalini konuşuyor. Ortak görüş, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İdlib için son umut olduğu.

MEHMETÇİK SEVGİSİ

İdlib'deki ilk durağımız Bükülmez ve Oğulpınar sınır karakollarının tam karşısındaki Kah kasabası oldu. Kasabanın çevresinde çok sayıda çadır kamp bulunuyor. Bu kamplardan birinde Türkiye'deki sivil toplum örgütlerinin desteğiyle açılan bir 'okul öncesi eğitim' kurumuna giriyoruz. İçeride 50'den fazla çocuk var. Öğretmenlerden Ümmü Enes şöyle diyor: "Türkiye'nin adını duymak bile güven veriyor. Derslerde çocuklar bize Türk askerini soruyor. İnşallah bundan sonra hepimizin yüzü gülecek."
Reyhanlı'daki Bükülmez Karakolu'nun hemen karşısında bulunan Atme kasabasındaki çadır kampta ise yaklaşık 1 milyon Suriyeli yaşıyor. Hama'dan, Humus'dan ve Halep'ten gelen Suriyeliler, Türk askerlerini ilk karşılayanlar oldu. 4 yıldır Atme'de yaşayan Hassan Nasır (52) "Türkiye ile en kötü günümüz bile bu günlerimizden çok daha iyi olacak" ifadelerini kullanıyor. Türk askerinin büyük sevinç gösterileriyle karşılandığı Dara İzzah sakinlerinden Awad Ahmed Sultan ise, "Burada çok büyük acılar çektik. Bize Türkiye'den başka sahip çıkan olmadı. Türk askerine bir borcumuz var" diyor.

'ÇATIŞMA ÇIKSA OLAN BİZE OLURDU'

Atme ve Kah'ın ardından bir sonraki durağımız Salva oldu. Salva'da yaşayan Suriyeliler, Türkiye'nin bölgedeki gruplarla anlaşarak içeri girmesinin öneminden bahsediyor. "Eğer Türkiye buraya savaşarak girseydi yine olan bize olacaktı" diye konuşan Salvalı Ebu Muhammet şöyle devam ediyor: "Türkiye'nin buradaki diğer gruplarla anlaşarak çatışmadan etmeden İdlib'e girmesi bizi mutlu etti. Buraya kavgasız gürültüsüz gelen Türk kardeşlerimizin başımızın üstünde yeri var. Afrin sınırının tutulması da İdlib'de yaşayan halkın güvenliği için önemli bir adım."

HAYALİ TÜRKİYE'Yİ GÖRMEK

9 yaşındaki Rahmun'un en büyük isteklerinden biri Türkiye'yi görmek. Rahmun, "Türkiye bizim için okul demek, oyuncak demek, çanta demek. Biz Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı'nı çok seviyoruz" diyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX