0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Şubat 2018 Cumartesi 12:39:00 - Güncelleme:10 Şubat 2018 Cumartesi 13:10:00

Orgeneral Akar'ın Ege hakkındaki sözleri Yunan'ı korkuttu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Ege ile ilgili açıklamaları, Atina’da gündem oldu.

Akar’ın “"TSK, sahip olduğu yüksek teknolojiyle bütün Doğu Akdeniz ve Ege'yi kontrol altında tutabiliyor.  [Akarın sözleri Yunanistanı korkuttu]

Sadece Kardak değil, tüm Ege'yi kapsayabiliyoruz. Hem Afrin'de operasyon yapabilecek, hem de aynı anda Ege'yi kontrol edebilecek güce sahibiz. Tüm denizlerimizde ülkemizin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerinin korunması konusunda kararlıyız” sözleri, Yunan medyasında geniş yer aldı.

Akar’ın açıklamalarını “Türk Genelkurmay Başkanı tehdit etti” başlığı ile manşetine taşıyan Kathimerini gazetesi “Hem Ege (Kardak bölgesi) , hem de Doğu Akdeniz’deki (Kıbrıslı Rumların tek taraflı ilan ettiği Ekonomik Münhasır Bölgede yapılan sondaj çalışmaları) gelişmeleri yakından izleyen Atina, Akar’ın söylemlerinden endişeli” ifadesini kullandı.

Haber sitelerinden “Skai” Akar’ın açıklamalarını “Ankara’dan yeni tehditler” başlığı ile aktarırken, “To Vima “Türkler, Yunanistan ile ilişkilerde ateşe körükle giderek, tahrikçi söylemleri sürdürüyorlar” diye yazdı. Hürriyet

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX