0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Mayıs 2020 Pazar 12:01:00 - Güncelleme:24 Mayıs 2020 Pazar 12:09:00

New York Times'dan çarpıcı Kovid manşeti: Ölenlerin isimlerini paylaştılar

Koronavirüs (Kovid-19) pandemisinde dünyada başka bir ülkenin görmediği faciayı yaşayan ABD'de, dünyanın en prestijli gazetelerinden New York Times, dikkat çeken bir habere imzasını attı. Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren 100 bin kişiyi birinci sayfasına taşıyan ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times haberde, "Ölenler, listede basit birer isimden ibaret değil. Onlar, içimizden birileri..." ifadesine yer verdi.

Gazete, koronavirüs salgını sebebiyle ülkede yaşamını yitirenlerin isimlerini birinci sayfaya bastı...

Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre 97 binden fazla Kovid-19 nedenli ölümün yaşandığı ülkede duruma dikkat çekmek isteyen gazete yönetimi salgının başladığı günden beri yaşamını yitirenlerin isimlerini birinci sayfaya taşıdı.

CAN KAYBI 100 BİNE YAKLAŞTI

Ülkedeki ölü sayısı 97 bini geçerken, 100 bin sınırına çok yakın olunan bu günlerde, salgına dikkat çekmek için gazetenin ilk sayfasında, salgında yaşamını yitiren yaklaşık bin isime yer verilirken diğer isimler de arka sayfalarda yer buldu.

Haberi yapan editörlerden Simone Landon, haftalar boyunca ülke çapındaki bütün gazeteleri tarayarak ölüm ilanlarına baktıklarını söyledi.

Landon, “Her insan özel ve eşsiz bir bireydi. Onları hatırlamak için yaptık” ifadesini kullandı.

Ulusal haberler editörü Marc Lacey ise, “Ben insanların 100 yıl sonra baktıklarında şu an neler yaşadığımızı görmelerini sağlamak için bir şeyler yapmak istedim” dedi.

Etiketler : New York Times Marc Lacey koronavirüs salgını Johns Hopkins Üniversitesi
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX