0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Ekim 2018 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:18 Ekim 2018 Perşembe 00:00:00

New York’ta ilk kez silah patlamadı

Sık sık şiddet olaylarıyla gündeme gelen New York’ta, 25 yıl sonra ilk kez geçen hafta sonu silahlı saldırı yaşanmadı. Yetkililer bu durumun ‘gurur verici’ olduğunu söyledi.

ABD’nin New York kentinde ilginç bir rekor kırıldı. Şiddet olaylarına sıklıkla sahne olan kentte, 25 yıl aradan sonra ilk kez bir hafta sonu silahlı saldırı olmadan geçti. New York polis şefi James O’Neill açıklama yaparak, “Kentte tek bir saldırı dahi olmadı. Tüm polislere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

'Olağanüstü başarı'

Belediye Başkanı Bill de Blasio ise bu durumdan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Ekiplerimiz kentimizi ABD'deki en güvenli şehir yaptı. Bu olağanüstü bir başarı. Polis teşkilatını bu üstün çabalarından ötürü kutluyorum” şeklinde konuştı. 

SİLAH TAŞIMAK SERBEST 

Dünya genelindeki bir milyardan fazla silahın yüzde 40'ı, yapılan tüm eleştirilere rağmen ABD'deki sivillerin elinde bulunuyor. Ülke anayasasına göre silah satın almak/taşımak bir hak ve bireysel özgürlük olarak kabul ediliyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX