0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ocak 2017 Salı 02:03:00 - Güncelleme:17 Ocak 2017 Salı 02:04:00

NATO miadını doldurdu

Donald Trump, AB ve NATO ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. AB’yi Almanya’nın aracı olarak niteleyen Trump, NATO’dan köhne ve miadını doldurmuş bir örgüt olarak bahsetti. Trump, İngiltere’nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararına ise övgüler yağdırdı. 

ABD'de 20 Ocak'ta başkanlık koltuğunu Barack Obama'dan devralacak olan ABD'nin yeni başkanı Donald Trump İngiliz gazetesi The Times ve Alman gazetesi Bild'e röportaj verdi. Trump, röportajında “NATO’nun sorunları var. NATO eskidi çünkü birincisi, bildiğiniz gibi yıllar öncesinden tasarlanmış. İkincisi ülkeler ödemeleri gerektiği parayı ödemiyorlar.” dedi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in “en önemli Avrupalı lider” olduğunu belirten Trump, “Avrupa Birliği’ne bakarsanız, Almanya var. Esasen Almanya için bir araç.” ifadesini kullandı. 

Brexit’e destek verdi 

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Times’a röportaj veren Trump, İngiltere’nin birlikten ayrılma kararıyla son derece zekice davrandığını, ülkenin çıkış yolunda mükemmel şekilde ilerlediğini bildirdi. Trump’ın New York’taki çalışma ofisinde gerçekleşen röportaja İngiltere’nin Eski Adalet Bakanı Michael Gove da katıldı. Brexit kampanyasının öncülerinden olan Gove’un İngiltere’nin ABD’ile serbest ticaret anlaşması konusunda ilk sırada yer alıp almayacağını sorması üzerine Trump, “Bence harikasınız, son derece iyi gidiyorsunuz.” diye yanıtladı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX