0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Ekim 2016 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:24 Ekim 2016 Pazartesi 14:11:00

Mülteciler kampında çatışma çıktı

Fransa'nın Calais kentinde yer alan ve kötü koşulları nedeniyle tüm dünyada “utanç kampı” olarak da nitelenen “Jungle” isimli sığınmacı kampı kapatılıyor. Kampı boşaltmak istemeyen mülteciler polisle çatıştı.

Fransa'nın dünyada, insan hakları konusundaki samimiyetinin sembolü haline gelen utanç kampı boşaltılıyor. İngiltere ile Fransız hükümetinin anlaşması sonucu, Calais'ten İngiltere'ye Manş Tüneli yoluyla geçişler böylece önlenmiş olacak. Burada yaşayan mülteciler, denizin altından tünelle bağlanan İngiltere'ye TIR kasalarında saklanarak geçişler yapıyordu.

27 milyon sterlinlik duvar

İngiltere, Fransız hükümetine bu kaçak geçişleri önlemeye yönelik 27 milyon sterlinlik yüklü miktarda bir kaynak tahsis etti. Ancak tellerle kaplı yüksek duvarlar mülteci geçişlerini durdurmaya yetmedi. Sudan, Eritre, Pakistan, Mali  ve Suriye’den gelen yaklaşık 8 bin sığınmacının geçiş noktası olarak kullandığı kampın sabahtan itibaren tahliye edileceği belirtildi. Fransa ve İngiliz hükümetlerinin aldığı ortak kararla, geçen haftadan bu yana İngiltere'de bir yakını olan 18 yaş altı ebeveynsiz çocukların bir bölümü bu ülkeye gönderiliyor.

Çocuklar İngiltere'ye gönderiliyor 

Pas-de-Calais Valiliği, isteyen sığınmacıların  otobüslerle alınarak geçici sığınmacı merkezine götürüleceğini ya da kendi imkanlarıyla kamptan ayrılabileceğini duyurdu. Öte yandan, Afrika’dan Avrupa’ya geçmek isteyen sığınmacıların Akdeniz’de yaşadığı dram sürüyor. İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığı, bir gün içinde Libya’dan İtalya’ya geçmeye çalışan 3 bin 300 göçmenin Akdeniz’de kurtarıldığını açıkladı. 

Kriterlere uyanlar kalacak

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, geçtiğimiz ay Fransız “i-Tele” kanalında yayınlanan röportajında, Calais'de yaşayan binlerce sığınmacının ülke geneline dağıtılacağını belirtmişti. Sığınmacıların 3 ila 4 ayla sınırlı bir süre için 40-50 kişilik gruplar halinde ayrılacağını söyleyen Hollande, iltica kriterlerine uyanların Fransa'da kalmalarına izin verileceğini, diğerlerinin ise sınır dışı edileceğini belirtti. İltica kriterlerinin ne olduğu ise belirsizliğini koruyor.Yetkililer, isteyenlerin kendi olanaklarıyla da kamptan ayrılabileceklerini duyurdu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX