0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Aralık 2018 Salı 22:18:00 - Güncelleme:18 Aralık 2018 Salı 22:46:00

Paris'te, eğitim politikalarını protesto eden lise öğrencileri yeniden Paris sokaklarına çıktı

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve yönetiminin eğitim politikalarının protesto eden lise öğrencileri yeniden Paris sokaklarına çıktı.

ransa'nın başkenti Paris'te lise öğrencileri,  Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eğitim politikalarını protesto etmek için  gösteri düzenledi. 

Öğrenci sendikalarının çağrısıyla yüzlerce öğrenci eğitim sisteminde  yapılan değişiklikleri protesto etmek için Paris'in Descartes Caddesi'nde  toplandı. Republique Meydanı'na yürüyen öğrenciler, Macron karşıtı sloganlar attı.

Gösteride öğrenciler, yaklaşık 2 hafta önce Mantes-la-Jolie'deki  eylemde polisin, diz çöktürerek ellerini bağladığı öğrencilerle dayanışma için  bir süre diz çökerek elleri bağlı şekilde kaldı.

Öğrenciler, Macron ve hükümetin eğitim politikalarına karşı  tepkilerini dile getirdi.

Lise öğrencileri, yaklaşık 2 haftadır Macron'un eğitim politikalarını  protesto etmek için ülkenin birçok kentinde eylemler yapıyor.

Geçen hafta ülke genelinde "kara salı" eylemi düzenlenmişti.  Gösteriler nedeniyle ülkede 450 lisede eğitime tamamen veya kısmen ara  verilmişti.

Ülke genelindeki gösterilerde çıkan olaylarda 6 Aralık'ta 700'den  fazla, 5 Aralık'ta da 32 lise öğrencisi gözaltına alınmıştı.

Mantes-la-Jolie'deki 6 Aralık'ta yapılan gösteride yaklaşık 70 polisin  146 lise öğrencisini diz üstü ve elleri bağlı şekilde tuttuğu anlara ilişkin  görüntüler sosyal medyaya yayılmıştı. Bunun üzerine Yvelines Valiliği görüntüleri  paylaşanların bulunması için soruşturma başlatmıştı.
 

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX